O dvanácti měsíčkách

Akce Třeboň

O dvanácti měsíčkách
Akce pro děti
Další akce ve městě Třeboň

O dvanácti měsíčkách

O tom, že pohádky nejsou jen pro malé děti, ale pro všechny věkové kategorie, se může každý na vlastní oči a uši přesvědčit, když Třeboň ovládnou kouzelné příběhy.

Maruška žije v malé chaloupce se svou macechou a nevlastní sestrou. Ty se k ní nechovají vůbec hezky. Vrcholem pak je, když nebohou Marušku pošlou na mráz, aby jim přinesla třeba jahody: „A bez nich se nevracej!“ Co si chudák Maruška teď počne? Venku zuří sněhová vánice, psa by nevyhnal a k tomu ten nesplnitelný, hloupý úkol. Každý přece ví, že jahody v lednu nerostou. Nebo už to nikdo dávno neví?
Ivana Bílková za léta svého působení v Divadle Drak spolupracovala s většinou významných režisérů, kteří divadlem prošli a formovali jeho tvář. Hrála v legendárních inscenacích Josefa Krofty, do svých inscenací ji obsazovali Jan Borna, Jakub Krofta, Jiří Vyšohlíd či Tomáš Dvořák. „Dvanáct měsíčků je takový ten vzácný typ opravdu lidové pohádky, kde je přímo hmatatelná ta mnoha a mnoha generacemi sdílená zkušenost, tady dokonce nepřehlédnutelně sahající až k našim pohanským kořenům. Zároveň je to vlastně příběh točící se kolem jediné jednoduché pravdy: Že leden má být v lednu, únor v únoru atd. Protože když se někdo – třeba z pouhé rozežranosti – začne tomuto přirozenému řádu věcí vzpírat a násilně ho měnit, může se jednou moc divit, co tím vlastně vyvolal,“ vysvětluje dramaturg a spoluautor inscenace Tomáš Jarkovský. V představení se pracuje s typem loutky zvaným Manekýn, který je vyroben v kombinaci lipového dřeva a textilu. Určeno divákům od 3 let.

15:30 - 16:20

70 - 90 Kč

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Princezna ze Mlýna (Divadlo Star)
Metropol, České Budějovice
Festival KINDERLAND 2024
Výstaviště, České Budějovice
KÁJA A BAMBULÁČEK - BAMBULKOVÁ SHOW
DK metropol, České Budějovice
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kulturní dům Střelnice, Jindřichův Hradec
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
DK metropol, České Budějovice