Oslavy 100 let vzniku Československa na zámku v Nové Bystřici

Akce Nová Bystřice

Oslavy 100 let vzniku Československa na zámku v Nové Bystřici
Akce pro děti, Slavnosti
Další akce ve městě Nová Bystřice

Oslavy 100 let vzniku Československa na zámku v Nové Bystřici

Spolek Novobystřický buditel, z.s. srdečně zve k účasti na oslavách 100 let vzniku Československa, které proběhnou v neděli 1. července v areálu zámku v Nové Bystřici.

Slavnost bude ve 13.00 hodin zahájena příjezdem prezidenta Osvoboditele, Tomáše Garrigue Masaryka. Lokálkou přicestuje s ozbrojeným doprovodem na vlakové nádraží, odkud se vydá na projížďku městem, aby na zámku posléze oslavy odstartoval.

V zámeckých prostorách na návštěvníky čeká zajímavý program, v němž se představí například folklórní soubor Krojová družina z Jarošova nad Nežárkou, či swingový orchestr Melody Gentlemen z Lednice. Vystoupí také místní ochotnický útvar Malinka (18.30 hodin).

„Pro děti i dospělé jsou připraveny zábavné tvořivé soutěže, v zámku bude dobová módní přehlídka, k vidění jsou výstavy. Představí se dávná hasičská technika, automobilové veterány, v akci budou legionáři v historické výstroji a výzbroji. V nabídce nebudou chybět ani lokální produkty a řemesla. A lze se těšit na točené pivečko přímo z Novobystřického pivovaru,“ za organizátory zvou na oslavy manželé Blanka a Jan Kynclovi.

Vstupné je dobrovolné, přičemž pořadatelé upozorňují, že vzhledem ke stavebním úpravám na náměstí je přístup do zámku branou od autobusového nádraží.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kulturní dům Střelnice, Jindřichův Hradec
Festival KINDERLAND 2024
Výstaviště, České Budějovice