Ostrovský swap 2019

Akce Ostrov

Ostrovský swap 2019
Jarmarky a trhy
Další akce ve městě Ostrov

Ostrovský swap

Přines, co chceš poslat dál. Vyber si, co potřebuješ, nebo se ti to líbí a odnes si to. To je zhruba v kostce swap. Jeho podzimní edici pro Vás chystáme v sobotu 26. října 2019 od 13 do 16 hodin na předsálí domu kultury.
Princip této akce je velmi prostý: přineste vlastní vyřazené oblečení (pánské, dámské i dětské), boty, šperky, kabelky či drobné doplňky do domácnosti, které už se vám nehodí, a odneste si cokoliv z toho, co přinesli ostatní. Jedinou podmínkou je nosit na swap PĚKNÉ A KVALITNÍ věci. Takové, jaké byste klidně darovali i svým přátelům. Čisté, vyprané a v super stavu. Kromě jednorázového vstupného nic neplatíte. Bez ohledu na to, kolik toho sami přinesete a kolik si toho odnášíte. Věci můžete na swap pouze donést nebo si pouze přijít vybrat.

Tašky s věcmi, které už nechcete, můžete odevzdat v Domě kultury v pátek 25.10. mezi 16 a 19 hodinou, nebo přímo v sobotu 26. října mezi 8 a 12 hodinou. Výměnou dostanete pásku na ruku, která vám umožní vstup do sálu o hodinu a půl dříve před těmi, kteří se rozhodli si přijít pouze vybrat a o nic dalšího už se nemusíte starat. Z již roztříděných věcí si pak můžete vzít cokoliv, co se vám hodí. Pokud máte zájem se zapojit do akce, napište nám na mail failova@dk-ostrov.cz. Díky tomu získáme přehled, kolik můžeme očekávat lidí a tudíž i věcí k výměně.
Pro dobré fungování akce je nutné dodržovat zásady správného swapera od průkopnice českého swapování Lucie Poubové, protože ten:

1) Ví, že lokální přímá výměna je nejšetrnější a nejúčinnější způsob získávání věcí.
2) Na výměnu nosí jen věci v dobrém stavu, čisté, takové, které by třeba daroval i svým přátelům.
3) Jeho záměrem je udělat radost ostatním a zbavit se věcí smysluplně. Je spokojený, když jeho věci mohou i nadále sloužit ostatním.
4) Ze swapu si odnáší věci, které mu činí radost nebo je potřebuje pro sebe a své nejbližší — v množství, které sám unese.
5) Je ohleduplný k ostatním, vrací věci na svá místa, zachová klid i v tlačenici a usmívá se na své okolí.
6) Swap bere jako zábavu a při každém swapu si zažije pořádnou dávku adrenalinu.


Sobota 26. října 2019 v 13:00 až 16:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
VENKOVSKÉ TRHY 19.10.2024
HLAVNÍ NÁMĚSTÍ ŠTERNBERK, Šternberk