PAVEL ŠPORCL - VÁNOCE 2019

Akce Havířov

PAVEL ŠPORCL - VÁNOCE 2019
Koncerty
Další akce ve městě Havířov

PAVEL ŠPORCL - VÁNOCE 2019

I letos si houslista Pavel Šporcl pro své posluchače připravil nový vánoční program. Naváže na své první vánoční album Christmas on the Blue Violin, které nahrál v roce 2017 s proslulou Královskou liverpoolskou filharmonií pro hudební vydavatelství Universal Music a velmi úspěšné turné Vánoce na modrých houslích 2017 a Vánoce 2018, jež potěšilo několik desítek tisíc posluchačů po celé České republice.

Předprodej vstupenek od 30. 9. 2019

Pavel Šporcl je český houslista světového renomé, přímý pokračovatel slavné tradice české houslové školy Díky svému umění i nekonvenčnímu vystupování slaví úspěchy na nejvýznamnějších světových pódiích u posluchačů všech generací Jedná se patrně o vůbec nejpopulárnějšího českého umělce působícího v oblasti klasické hudby.
Pavel Šporcl je vnímán jako velmi výrazná a silná umělecká osobnost Světově uznávaný kritik a historik Henry Roth ho zařadil jako jediného z českých houslistů mladé generace do své knihy „Housloví virtuózové od Paganiniho po 21 století“ V koncertní sezóně 2001 2002 po uvedení Dvořákova houslového koncertu s Českou filharmonií v pražském Rudolfinu nazvali kritici Pavla Šporcla talentem, který se rodí možná jednou za sto let.

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
QUEENSHOW 50
Kulturní Dům Leoše Janáčka, Havířov
MONKEY BUSINESS
Stolárna club, Havířov