Pavel Vondráček - Love Stories Tour - Liberec

Akce Liberec

Pavel Vondráček - Love Stories Tour - Liberec
Koncerty, Kultura
Další akce ve městě Liberec

Nezapomenutelná tour mladého českého klavíristy a skladatele Pavla Vondráčka se koná i v liberecké Krajské vědecké knihovně, a to v pátek 2. října 2020. V úchvatném komorním prostředí zazní skladby z umělcova nejnovějšího alba, ale také hudba z alba předchozího, hudba převzatá či skladby klasických skladatelů.

Pavel Vondráček zaslouženě patří mezi ty nejtalentovanější české klavíristy nové generace. Na klavír začal hrát ve svých 3 letech a mnoho let navštěvoval hodiny klasické hudby. Až ve svých 13 letech objevil svou vášeň pro skladbu a klavírní improvizaci. Po mnoha vystoupeních vydal v roce 2015 své debutové album „Lost in the Wind“, které obsahuje především úpravy populárních písní, ale také výběr z autorových vlastních improvizací. Nedlouho po vydání alba Lost in the Wind nastoupil na nejprestižnější hudební akademii světa Berklee College of Music a složil hudbu k albu „Love Stories“, které vydal až koncem roku 2019. S albem též odstartoval svou klavírní tour velmi úspěšnými koncerty v Poděbradech a Praze. Po úspěchu ve Spojených státech se na podzim vrací domů a představí své album tuzemskému publiku, na jaře příštího roku pak publiku evropskému.

Hudba na albu „Love Stories“ je osobní zpovědí umělce, který právě objevuje první milostné vztahy. Téma lásky je netradičně ztělesněné v čistě instrumentální hudbě a dává posluchači velký prostor k vlastní fantazii. „Publikum se může těšit na zhruba hodinu a půl dlouhý koncert klavírní hudby. Společně s hostujícími klavíristy a houslisty představíme vybrané skladby z mých dvou alb, hudbu Yirumy, Einaudiho, Chopina a dalších. Oproti tradičním recitálům klasické hudby je prostředí koncertu úplně jiné,“ říká. Pavel Vondráček pro svou „Love Stories Tour“ připravil nezapomenutelný program plný překrásné hudby, úžasných hostů, ale také vizuální prožitek.

Jméno organizátora: Concertio Promotions
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub