PDC CZECH DARTS OPEN 2023

Akce Praha

Sportovní akce
Další akce ve městě Praha

PDC CZECH DARTS OPEN 2023

Šipkový turnaj PDC European Tour opět v Praze! V květnu 2023 se Praze odehraje třetí oficiální turnaj PDC s názvem PDC Czech Darts Open 2023. Bude se jednat o osmý podnik PDC European Tour 2023.

Každý turnaj série European Tour má 6 hracích částí. Dvě v pátek, v sobotu i v neděli. Turnaje se zúčastní 16 nejlepších hráčů ze žebříčku Pro Tour Order of Merit, které doplní dalších 32 hráčů z kvalifikací. A co je další superdůležitá a skvělá zpráva? Přece to, že se turnaje zúčastní také čtveřice českých hráčů!!! Dva nejvýše postavení čeští hráči na žebříčku PDC Order of Merit mají automaticky zajištěnou účast. Aby se jim vyhrané prize money počítaly také do žebříčků, musí vyhrát zápasy první kola. Prize money ale samozřejmě dostanou i pokud první kolo prohrají. O zbylá dvě místa se den před vlastním turnajem, ve čtvrtek 11. května 2023, bude přímo na hracím místě v PVA EXPO v Praze hrát Česká národní kvalifikace. Z národní kvalifikace budou do hlavního turnaje postupovat 2 hráči.

Šipky jako takové, jsou sportem, který si získává stále větší oblibu. Ať už v Čechách, na Moravě nebo ve Slezku a to doslova napříč všemi generacemi. Od prvních přátelských duelů s rodinou nebo partou přátel někde v oblíbené hospůdce u zlatavého moku, až po první amatérské turnaje či zápasy jednotlivých lig, kdy hráči i fanoušci mnohokrát sledují napínavý zápas, který rozhodne jedna šipka odhozená na terč v ten správný čas. A pak následuje výbuch radosti nejen u vítězícího hráče, protože právě on tou šipkou dokázal vyhrát svůj zápas.

Na velkých turnajích, kde přední světoví hráči předvádějí svoje šipkové umění, a které jsou přenášené televizním vysíláním téměř do celého světa, jsme toho mnohokrát svědky. Ze svého vítězství se raduje nejen hráč, ale s ním i přítomní diváci v zaplněných halách a sálech, kde skandování a popěvky fanoušků v různorodých pestrých kostýmech doprovází hráče již od jeho nástupu na podium až do poslední šipky, která zápas rozhodne. Atmosféra je pak obdobná, vlastně spíše ještě mnohem lepší, než při fotbalových nebo hokejových zápasech. Hráči jsou na takovou atmosféru již zvyklí a mnohdy jim to dodává potřebnou energii a pohání je to ještě k většímu úsilí, předvést přítomným divákům a fanouškům u terče to nejlepší, co momentálně se šipkami dokáží.
A právě takovou atmosféru, ve které se hráči budou cítit jako na tom velkém, televizním turnaji, si PDC Czech Darts Open 2023, zařazený do European Tour, bezpochyby určitě zaslouží. Pokud jsou šipky vaší vášní, koníčkem nebo oblíbeným sportem, přijďte fandit a podpořit nejen české hráče. Hlavně tím ale šéfům PDC dokážete, že takový turnaj je v Praze, v srdci Evropy, oprávněně a že se z něho může stát skvělá tradice. A pro fanoušky mimořádná příležitost potkávat přední světové šipkaře u nás i nadále.

12:00 - 23:00

 
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce