Pestrovečer 2020

Akce Mikulčice

Pestrovečer 2020
Festivaly
Další akce ve městě Mikulčice

Pestrovečer 2020

16. ročník festivalu pestrosti. Hudba (GALÁN, EKSTRÖM KVARTETT, MÁRIO BIHÁRI, TYGROO, TAMMY & THE YOUNIVERSE) divadlo (RESS PARADOX), výstavy, přednášky, blešák, tanec, setkání... Program níže, více informací zde: http://pestrovecer.cz/
--------------------------------

Pátek 13. března

Panelová diskuze: SLOVÁCKO: KRAJINA V OHROŽENÍ (19:00)
Krajina Slovácka se v posledních letech významně mění a svůj díl na těchto změnách má klimatická krize. Jsme svědky devastace zemědělské půdy, usychání lesů, ohrožení zdrojů pitné vody, tropických teplot v létě i suchých zim. Přijďte diskutovat o příčinách i důsledcích změn v krajině a o řešeních, která máme k dispozici.
Více zde: https://www.facebook.com/events/539221896726654/

Koncert: GALÁN (cimbálová muzika)

----------------

Sobota 14. března

KAPELY

EKSTRÖM KVARTETT
Hudebně odvážná sestava břeclavských muzikantů. Kapela představí svůj žánrový posun od akademičtějšího jazzu k jeho živelnější podobě. Změnu s sebou nese zapojení zvuku elektrické kytary a obsazení zpěváka do původně instrumentální sestavy, kterým je Lubor Schmidt známý ještě z legendární kapely Zelená kočka, jež před lety kralovala pódiu i břeclavského EmM klubu. Zakládájícím a nosným členem kvartettu je ostatně skvělý saxofonista Tomáš Kudlík, který dechové party obstarával mimo jiné i se Zelenou kočkou.

https://www.youtube.com/watch?v=0V5E1TznQpQ

MÁRIO BIHÁRI
Výjimečný romský umělec. Od osmi let je nevidomý. Jako fenomenálního akordeonisty a pianisty si ho jako první všimla Zuzana Navarová, sám založil romskou kapelu Bachtale Apsa, se kterou vydal dvě desky a odehrál přes 200 koncertů doma i ve světě. Ztělesňuje spojení romského hudebního cítění s klasickou, folkovou i moderní elektronickou hudbou, popem a jazzem. Zcela ojedinělým zážitkem je jeho sólové vystoupení. Pokaždé trochu jiné, vždy však strhující.

https://www.youtube.com/watch?v=bqTktbBWX4w

TYGROO
Kapela Tygroo vynalézavě kombinuje tradiční žánry jako klezmer a balkánskou hudbu s žánry moderními, jako jsou například funk a hiphop, ale také dubstep a další elektronická hudba. To vše hrají na akustické nástroje, především dechy a bicí, což kapele dodává velmi výraznou barvu a energii, jejíž vlny vás zanesou tu do New Orleans, tu na Guču nebo do Oděsy, tu do zas newyorského metra. Přijďte si poslechnout Klezmer-Funk, Balkan-Jungle, Jazz-Dubstep, Brasshouse, Cave Music, Trashdisco a kdo ví co ještě!

https://www.youtube.com/watch?v=5q_G-eqIojA

TAMMY & THE YOUNIVERSE
Slovenská blues-rocková střela s nezapomenutelnou zpěvačkou Tammy Nižanskou a skvělým kytaristou Jergušem Oravcem. The Youniverse tvoří nové hudební a vizuální světy. Těšte se na alternativní elektro blues inovované psychedelickými, funk a rap prvky, smyslný zpěv a extatické pohyby.

https://www.youtube.com/watch?v=dx2OALIIlXc

-------------------------

Doprovodný program v sobotu 14. března

KRÁSY LUHU A VYVĚŠOVÁNÍ BUDEK (10:00)
Krásy probouzejícího se jarního lužního lesa, koberce rozkvetlých sněženek a plno dalších barevných květů, zpívající ptactvo… Přijďte si pověsit budku pro ptactvo a umožněte tak ptákům najít hnízdní dutinu i v lese, kde jim chybí ty přirozené ve starých stromech.
Dozvíte se také více o krajině luhu, co toto cenné území ohrožuje, jak je (ne) chráněno a co s tím můžeme dělat.

BENEFIČNÍ BLEŠÍ TRH + SWAP (od 13:00)
Přijďte prodat, co už nepotřebujete a koupit, co se Vám zalíbí! Letos přidáváme i stůl se swapem - přines a vyměň!

MINIJARMARK NEZISKOVEK (od 13:00)

VÝROBA SVÍČEK - WORKSHOP (od 13:00)
S Jirkou, naším čajovníkem a zároveň včelařem, si můžete vyrobit motané i do forem odlité svíčky. Pravý voňavý včelí vosk nám dodá místní včelařský kroužek Lužice.

DIVADLO: PRESS PARADOX (15:00)
Letos přijede na Pestrovečer 8lidí! Co dnes uvádí novináře v ohrožení? Kdy dát přednost bezpečí a kdy navzdory veškerému riziku dodržet novinářskou etiku? A kdo vlastně je Arkadij Babčenko?

VERNISÁŽ UMĚLECKÝCH VÝSTAV + AUKCE OBRAZŮ (16:30)

ATELIER PTAČÍ BUDKA - WORKSHOP (17:00)
Přijďte si ušít sáček na potraviny a zrecyklujte třeba starou košili. Workshop povede lektorka výtvarného ateliéru a blogu Ptačí budka.

Přednáška: DEZINFORMACE O ENVIRONMENTÁLNÍCH TÉMATECH (17:00)

Debata: CESTY K ŘEŠENÍ ENVIRONMENTÁLNÍ KRIZE (18:30)

...a dále také čajovna a brontosauří Ekostan (od 13:00) a krásy a dobroty Mikulčic :)

--------------------------------
VSTUPNÉ
Permanentka na oba dny i divadlo: 350,-
Pátek: 60,-
Divadlo:100,-
Sobota (večer): 250,-
--------------------------------

Začátek akce: 13. 3. 2020 18:00:00
Konec akce: 15. 3. 2020 2:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Zahájení turistické sezóny 2024
Autokemp ATC Merkur, Pasohlávky
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Country Fontána Plzeň 2024
Ranč Šídlovák, Plzeň
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem