Pohár města Bakova nad Jizerou

Akce Bakov nad Jizerou

Pohár města Bakova nad Jizerou
Akce pro děti, Sportovní akce
Web organizátora:
www.poharbakova.cz
Další akce ve městě Bakov nad Jizerou

Pohár města Bakova nad Jizerou

Milé bikerky, milí bikeři, vážení sportovní přátelé,
Blíží se 12. ročník závodu Emerge Česká pojišťovna Pohár města Bakova nad Jizerou.
Pořadatelé jako každoročně pilně pracují na jeho přípravě a především se těší na vaši účast a věří, že stejně jako v minulých letech dorazí do Bakova během prvního zářijového víkendu stovky skvělých cyklistů!
Program je vystavěn podle osvědčeného scénáře, jehož základem zůstávají XCO závody pro všechny mládežnické věkové kategorie i dospělé, ale zároveň je obohacen řadou doprovodných soutěží a aktivit.
Již během pátečního podvečera, proběhnou závody seniorských kategorií, které jsou opět zařazeny do seriálu MTB Haven Series.
Sobota bude věnována kláním bikerů od 1 do 18 roků. Hlavní programovou osu tvoří závody cross country v jednotlivých věkových kategoriích.
Vedle XCO závodu jednotlivců pro všechny kategorie budou opět na programu i štafety. Osvědčuje se zařazení rodiče do štafety mladší kategorie a tak milí rodičové trénujte a chystejte se na toto prestižní klání!
Myšlenkou společného sportování dětí a jejich rodičů chceme opět podpořit zařazením orientačního závodu dvojic dítě-rodič, případně celých rodinných týmů, v přírodním okolí závodního areálu. Ukázalo se, že orienťák je velmi atraktivní a pro některé z dětí, které třeba nemají nejvyšší ambice v XCO závodech, je zajímavou alternativou. Také proto můžete počítat s jeho zařazením i v letošním roce. Více se o orientačním závodu dočtete v propozicích.
Dostatek adrenalinu si užijí ti, kteří se postaví na startovní rampu závodu ve sprintu – eliminátoru, který samozřejmě bude opět součástí programu a to na vylepšené trati. Letos chceme závod o něco prodloužit, aby se v rozjížďkách zvýšila šance na předjíždění.
Vedle samotného závodění se můžete těšit na řadu doprovodných atrakcí i aktivit cyklistického i necyklistického charakteru. Pro nejmenší špunty je určeno pohádkové putování připravené učitelkami bakovské MŠ, pro všechny pak novinka – lezecká stěna, která bude v areálu téměř po celou dobu závodu a to včetně kvalifikovaných instruktorů. V areálu se nyní buduje pumptracková dráha, na které vám bude s technikou během závodního dne radit jeden z předních českých downhillistů nedávné minulosti Zdeněk Henďa Hendrich.
Jako každoročně usilujeme o účast zajímavého hosta. Pokud vyjde to co máme rozjednáno, bude to tentokrát opravdu pecka – těšte se na cyklistu světové špičky!
Také letos je závod předposledním podnikem Eleven dětského MTB Cupu, takže bitvy o pořádný příděl bodů do celkového pořadí budou vrcholit!
Opět bude vyhlášen nejlepší bakovák - Mistr Bakova ve většině věkových kategorií.
Tento sportovní podnik se těší trvalé přízni vedení města Bakova nad Jizerou a mnoha velkorysých sponzorů, za což jim samozřejmě patří poděkování! Především díky této podpoře mohou účastníci i letos počítat s velmi hodnotnými cenami pro nejlepší závodníky v každé kategorie v celkové hodnotě přes 50 000 Kč. Medaile a poháry pro ty úplně nej jsou samozřejmostí! V nejstarších kategoriích chtějí pořadatelé přilákat na start, stejně jako v celé dosavadní historii závodu, pokud možno co nejkvalitnější závodníky. Přestože se jede na horských kolech, může závod, díky rychlé povaze trati, dobře zapadnou do přípravy na cyklokrosovou sezónu. Mnozí ze závodníků, kteří se bakovského závodu účastní již od téměř prvních ročníků, jsou dnes reprezentanty ČR v kategoriích juniorů nebo vyšších. Mezi přední závodníky nejstarších kategorií od starších žáků po juniory budou rozděleny „price money" v celkové hodnotě 28 000 Kč.
Bikerky a bikeři, příznivci sportu, zapamatujte si datum 1- 2. září. Těšíme se na vás v Bakově nad Jizerou!
Tým pořadatelů z Bike and Ski Bakajda

Místo konání akce: Volnočasový areál Bakov nad Jizerou, Čechova 959, Bakov nad Jizerou
Datum začátku akce: 1. Září 2017 12:00
Datum ukončení akce: 2. Září 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.4866N 14.943E

Případné změny si prověřte na webu akce Pohár města Bakova nad Jizerou

Jméno organizátora: Bike and Ski Bakajda
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Brandýs nad Labem, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kulturní dům Josefa Suka, Sedlčany