Poletíme 2019

Akce Pelhřimov

Poletíme 2019
Koncerty
Další akce ve městě Pelhřimov

Poletíme

Banjo punk a turbošansón. Po třetí písničce zjistíte, že je milujete celý život.

O kapelu, která bezpečně a jistě letí k pomyslné špičce české hudební scény je takový zájem, že na jejich koncertech bývá po celé republice narváno.

Letos na jaře vydali novou desku „Chce to hit!“, se kterou pilně koncertují.

V minulém roce dvakrát za sebou vyprodali brněnskou Flédu. Do klubu Rock Café v Praze nebyly lístky už měsíc dopředu, a tak se narychlo přidal druhý koncert v Malostranské Besedě, který se také vyprodal. V létě 2017 hostovali na turné s Divokým Billem a slavili opravdu velký úspěch.
Poletíme? mají zkrátka dobře našlápnuto. A není divu. Umí totiž odlehčenou formou vyprávět o složitých a smutných věcech tak, že jejich koncerty dýchají barevnou náladou, svižnou rytmikou a tanečními kreacemi publika. I vy se budete smát, výskat, tančit nebo vám přeběhne mráz po zádech, když v písni pojmenují váš problém. Kladou totiž důraz na vtipné, poetické a přímočaré texty. S nimi se rozhodně nudit nebudete, už jen pro to netradiční nástrojové obsazení, se kterým kapela zvládá výtečně punk stejně jako jazz. Kapela dokáže strhnout publikum jak v komorním klubu, tak na hlavní scéně největších tuzemských festivalů. Kapelníkem, zpěvákem, textařem a zásadní osobností kapely je charismatický výtvarník Rudolf Brančovský. Umělcův netrénovaný hlas stojí na podiu stejně sebejistě, jako starý kapitán dávné plachetnice pevně rozhodnutý obeplout svět. Jeho posádku pak tvoří sedm mořských vlků, kteří přesně vědí, co mají dělat, aby bláznivá plavba dopadla dobře. Přes fakt, že lodě plují na vodě, se posádka nevzdává naděje, že jednou s touto plachetnicí opravdu poletí!

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Leoš Mareš
Dům Kultury, Žďár nad Sázavou
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Dům Kultury, Žďár nad Sázavou
CITRON - SÍLA NÁVRATŮ TOUR 2024
Jupiter klub, Velké Meziříčí