Poutní maraton 2019

Akce Cheb

Poutní maraton 2019
Sportovní akce
Další akce ve městě Cheb

Poutní maraton 2019

POUTNÍ MARATON – 10. ROČNÍK – 22. 6. 2019
Motto: „Ať už ležím nebo běžím - doma je doma“
INFO + REGISTRACE: www.maraton.farnostcheb.cz

Předposlední červnovou sobotu, 22. 6. 2019, pořádá Farní charita Cheb, Farní charita Sokolov, Běžecká škola Miloše Škorpila a Římskokatolická farnost Cheb již 10. ročník benefičního Poutního maratonu.

Trasy Poutního maratonu jsou vhodné jak pro děti nebo seniory, tak i pro sportovce, kteří si chtějí zaběhnout klasický maraton 42,2 km. Vedou poutními místy Chebska a Waldsassenska, z velké části v přírodě, a zdolat je můžete pěšky, na kole, během nebo je možné využít na celou nebo i na jen část cesty poutní mikrobus.

Tato akce je ojedinělá svým velice pohodovým průběhem s občerstvovacími zastávkami na trase každých 5 km pro všechny účastníky, kteří si jej chtějí výletně užít, a zároveň skvělou péčí pro sportovce po doběhu v zázemí, kteří ji chtějí absolvovat jako závod. Proto si zaslouží označení:

NEJPOHODOVĚJŠÍ MARATON PRO CELU RODINU :-)

Zahájení bude 22. 6. 2019 v 9:00 hodin u chrámu sv. Mikuláše a Alžběty v Chebu, pak trasa pokračuje se na Loretu, do Waldsassenu, na Kappel a zpět do Chebu se vrací kolem Bismarckovy rozhledny a bývalé sv. Anny na Zelené hoře.

Startovné a dárcovství: Startovné 50 Kč bude použito na částečné pokrytí organizačních nákladů. Všechny další dobrovolné příspěvky účastníků, příznivců, sponzorů, z aukce maratonského obrazu a ze související sbírky budou prostřednictvím Farní charity Cheb věnovány na podporu služby mobilního Hospice Sv. Jiří v Chebu, který Farní charita Cheb spoluzaložila.

Záštitu převzal a osobně se běhu zúčastní plzeňský biskup Tomáš Holub a jako ambasadoři akce působí statečná slečna Simona Buchnerová, starosta města Chebu pan Antonín Jalovec a novinář a spisovatel Ondřej Nezbeda.

Poutní obraz pro elektronickou aukci namaloval a daroval mezinárodně oceňovaný kronikář města Chebu pan Jindřich Josef Turek.

Podrobné informace k Poutnímu maratonu včetně elektronického registračního formuláře najdete zde:
www.maraton.farnostcheb.cz

clock
Sobota 22. června 2019 v 9:00 až 18:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce