PRAGUE PHILHARMONIA

Akce Semily

Koncerty
Další akce ve městě Semily

PRAGUE PHILHARMONIA

PRAGUE PHILHARMONIA WIND QUINTET & JAN ČENSKÝ

Jan Čenský /umělecký přednes/Prague Philharmonia Wind QuintetJiří Ševčík /flétna/, Vladislav Borovka /hoboj/, Jan Brabec /klarinet/, Václav Fürbach /fagot/, Mikuláš Koska /lesní roh/

Jan Čenský vystudoval hudebně dramatickou konzervatoř a ještě za studií dostával příležitosti před filmovou a televizní kamerou. Po konzervatoři nastoupil do Divadla pod Palmovkou, hostoval v Národním divadle a v roce 1990 se stal členem černého Divadla Ta Fantastika, se kterým projel téměř celý svět. Tento výrazný představitel několika pohádkových princů a králů se prosadil také jako moderátor. Kromě akcí pro děti, společenských akcí a televizních pořadů moderuje mimo jiné i prestižní soutěže krásy, mezi nejvýznamnější patří Miss České republiky. O své herecké i moderátorské zkušenosti se dělí dál. Již několik let vyučuje herectví, rétoriku, komunikační techniky, prezentační a improvizační dovednosti pro manažery v oblasti financí.

Prague Philharmonia Wind Quintet byl založen v roce 2007 z podnětu sólistů dechové sekce orchestru PKF – Prague Philharmonia. Členové tělesa jsou laureáty národních i mezinárodních interpretačních soutěží. Působí také jako přední hráči v mnoha dalších komorních a symfonických tělesech (Česká filharmonie, Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, Národní divadlo, Baborák Ensemble, Česká sinfonietta atd.). Kvinteto vešlo do hudebního povědomí nejen pravidelnými koncerty na českých koncertních pódiích, ale také nahráváním kompozic českých skladatelů 20. století pro Český rozhlas a spoluprací s Českou televizí. Již od svého vzniku soubor navázal úzkou spolupráci s vynikajícím klavíristou prof. Ivanem Klánským, společně vystoupili na mnoha koncertech pro české i zahraniční pořadatele. S velkým ohlasem se v roce 2016 setkal kombinovaný projekt francouzské poezie a hudby s vynikajícím českým hercem Janem Čenským.

V budově Městského úřadu Semily od 19.00 hod.
Vstupné: 200,- Kč 

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Čarodějnice v Jilemnici
areál Kuvajt, Jilemnice
PETR ŠPAČEK & BAND
Společenský Dům, Jilemnice
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Klub Sušil, Bystřice pod Hostýnem