PRAŽSKOU KAMPU ROZHÝBE MOVE FEST

Akce Praha

PRAŽSKOU KAMPU ROZHÝBE MOVE FEST
Akce pro děti, Festivaly, Sportovní akce
Web akce:
www.praha1.cz/
Další akce ve městě Praha

Ochutnávka sportů pro celou rodinu. Rozmanitý program i představení sportovních klubů. To vše nabídne třetí květnovou neděli sportovní festival „Move Fest, který proběhne v parku na ostrově Kampa a na nádvoří přilehlého Tyršova domu.  Sportovní festival pořádá Městská část Praha 1 a účastníci během něj dostanou příležitost vyzkoušet si rozmanité sportovní aktivity. „Smyslem je nechat děti vyzkoušet si různé sportovní disciplíny a nabídnout jim možnosti realizace v konkrétních klubech a sportovištích,“ uvedl radní pro kulturu a sport Filip Kračman.

Malí i velcí sportovci si tak budou moci v neděli 20. května od 12 do 18 hodin na Kampě vyzkoušet tradiční sporty jako je tenis, squash, stolní tenis nebo volejbal, ale také sporty méně rozšířené jako je například lukostřelba, jachting nebo šerm. V parku zájemci najdou i lyžařský simulátor pro trénování carving oblouku, fotbalovou klec či lezeckou stěnu. Chybět nebudou ani ukázky populárního pole dance, sebeobrany nebo cvičení s obručemi hula hoop a řada dalších sportovních aktivit. „Všechny sporty bude možné si na místě vyzkoušet zdarma pod vedením profesionálních lektorů,“ dodal Filip Kračman.

Během sportem nabitého odpoledne vystoupí také senioři z Prahy 1 reprezentující Sdružení taoistického tai chi. Na Kampu dorazí s ukázkami techniky i jízdní policie a dobrovolní hasiči.

Na své si přijdou také cyklisté, in-lineři nebo skejťáci. Pro ty se na Kampě chystá akce s názvem „Bezstarostná jízda“, která podpoří vzájemnou toleranci a slušnost, která se k aktivitám těchto sportovců pojí.

 

Move Fest je spolu s Bezstarostnou jízdou součástí SPORT FESTU, který se na pražské Kampě uskuteční ve stejný den na stejném místě. Aktivní, soutěživé, hravé a pohodové odpoledne SPORT FEST je určeno dětem, mládeži a široké veřejnosti, zkrátka všem, kteří se chtějí pořádně rozhýbat a to ZDARMA. 

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce