Psychopat je také člověk?

Akce Plzeň

Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Plzeň

Psychopat je také člověk?

Jsou bezcitní, sebestřední, manipulativní. Psychopati žijí mezi námi a často o tom člověk ani neví. Jak se dá takový psychopat poznat? A co vlastně tento pojem znamená? Jak tito lidé ovlivňují lidské životy a dá se s nimi spolužít či pracovat? Umí současná medicína léčit psychopaty, a jací jsou ti, jenž diagnóza přivedla k porušení zákona?

Systematický přehled problematiky psychopatie v korporátní oblasti i v oblasti osobních vztahů bude možné získat na přednášce psychologa Radka Pěkného. Hovořit bude také o manipulativní formě komunikace a návštěvníkům poví i cenné příklady z praxe. Po přednášce bude připravená diskuse.

Témata přednášky:
ujasnění používané terminologie podstata psychopatie (absence strachu) a její vznik zda se psychopatem člověk rodí nebo stává charakteristiky psychopatické osobnosti (disociální porucha osobnosti) – jak komunikovat s psychopatem a jak se bránit PhDr. Radek Pěkný je klinický psycholog zabývající se psychodiagnostikou, psychologickým poradenstvím a individuální psychoterapií pro dospělé. Ve své praxi se věnuje problematice depresivních, úzkostných i psychotických poruch, krizové intervenci a stress managementu. Přestože je absolventem výcviku v psychodynamicky a hlubinně orientované psychoterapii, je v psychoterapeutickém procesu zastáncem tzv. integrativního přístupu (používání poznatků z různých psychoterapeutických směrů). Vystudoval psychologii na FF UK a absolvoval vícero odborných kurzů.

300 Kč

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Filozofie pro život
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Karma
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
ReFashanda 2024
Černá louka, Ostrava