Radek Žalud

Akce Blansko

Koncerty
Další akce ve městě Blansko

Radek Žalud

Zveme vás do hudebního salonu na koncert v rámci 27. ročníku festivalu Dnů umění nevidomých na Moravě. Koncert se uskuteční 21. července 2021 v 9:00 hod.v Muzeu Blanenska.

Radek Žalud je nevidomý populární zpěvák, někdy též označovaný jako český Bocelli. Je absolventem konzervatoře Jana Deyla, kde vystudoval kromě klasického zpěvu i hru na akordeon, na klavír a ladění klavírů.

Dále je absolventem mnoha mezinárodních mistrovských pěveckých kurzů Maestra Antonia Carangela či Petera Dvorského. Radek Žalud působí jak na operní, tak na populární či dechové scéně. Jako akordeonista byl dlouholetým členem doprovodné kapely Daniela Landy, dále spolupracoval např. s Tomášem Klusem, Zorou Jandovou či Michalem Horáčkem.

Na operní scéně si zazpíval např. po boku Evy Urbanové, Petera Dvorského či Dagmar Peckové. Z české populární scény spolupracoval s takovými hvězdami, jako je např. Bára Basiková, Petra Janů, Magda Malá, Aneta Langerová, Petr Malásek, Ondřej Brzobohatý, Jakub Smolík, Petr Hannyg, Dalibor Janda či kapela The Taptap. Milovníci dechovky ho mohou pravidelně vidět jako hostujícího zpěváka v kapele Veselka Ladislava Kubeše.

Je kmenovou hvězdou Šlágr TV, kde ho v současné době můžeme vidět nejčastěji a kde v roce 2015 vydal svoji první desku I já mám sny. V zahraničí si zazpíval např. po boku nevidomého slovenského zpěváka Maroše Banga, se kterým spolu zazpívali i samotnému belgickému králi.

Věnuje se nejen klasickým písním a operním áriím, ale i muzikálové, populární a dechové tvorbě.

09:00 h

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce