Recyklojízda 2018

Akce Telč

Recyklojízda 2018
Sportovní akce
Další akce ve městě Telč

Recyklojízda

Během deseti dnů na kolech na baterky projedeme republiku, tentokrát z východu na západ – z Frenštátu pod Radhoštěm do Chebu, abychom podpořili třídění a recyklaci baterií. Na cestě nás čeká 800 km a 24 zastávek ve městech, kde se chceme setkávat se zástupci měst a občany a připomínat význam třídění baterií. Cílem je jak setkání s lidmi, tak mediální komunikace tématu.



Na naší trase budeme projíždět i městem Telč, a to v neděli dopoledne 17. června.




V neděli 17. června 2018 od 10:00 do 11:30 hod. se na vás těšíme na náměstí Zachariáše z Hradce v rámci akce Třídění je zábava.

Čeká na vás info stánek Recyklojízda 2018, kde se dozvíte více o recyklaci baterií a domů si můžete odnést krabičku ECOCHEESE pro třídění baterií v domácnosti.

V 11:30 hod. vyjíždíme z Telče do Jindřichova Hradce.

Kdo se chce připojit, je vítán (na kole, koloběžce i po vlastních nohách).

Sledujte nás na Facebooku @Recyklojízda a na recyklojizda.ecobat.cz



Město Telč se stane v pořadí jedenáctou zastávkou týmu Recyklojízda, který v červnu projede Českou republiku od východu na západ, aby podpořil třídění a recyklaci baterií. A jak jinak než na kolech na baterky. Tříčlenný tým si dal za cíl na elektrokolech zdolat přes 800 kilometrů. Na cestě má 24 zastávek v českých a moravských městech a do Telče zavítá v neděli 17. června 2018. Na setkání s Recyklojízdou se v tento den mohou lidé těšit v rámci akce Třídění je zábava na telčském náměstí Zachariáše z Hradce.

„Celou akci děláme především proto, že chceme jít mezi lidi, mluvit s nimi o tom, že i když se někomu mohou zdát baterky malé, do koše rozhodně nepatří. Je potřeba je odnášet na sběrná místa, odkud putují na recyklaci. Chráníme tím životní prostředí,“ říká Eva Gallatová, která je členkou týmu Recyklojízdy a zároveň zastupuje neziskovou společnost ECOBAT. Ta v České republice již 16 let zajišťuje zpětný odběr a recyklaci přenosných baterií.

Cesta Recyklojízdy začíná ve středu 13. června ve Frenštátě pod Radhoštěm a končí v pátek 22. června v Chebu. Navštěvovat bude především městské úřady a do některých škol zavítá se vzdělávacím programem Recyklace hrou. Členové týmu se budou potkávat s lidmi na náměstích i kdekoliv jinde po trase.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
T-Mobile Olympijský běh
Městské sady, Pelhřimov
O Pelhřimovský dukát
Sportovní hala, Pelhřimov