ReFashioN

Akce Ostrava

ReFashioN
Jarmarky a trhy
Další akce ve městě Ostrava

ReFashioN

První ročník festivalu udržitelné módy ReFashioN v centru Ostravy proběhne 20. – 25. dubna 2020. Akce se uskuteční v rámci Fashion Revolution Week.

Fashion Revolution je mezinárodní iniciativa, která vznikla v Londýně, v přímé reakci na pád bangladéšské oděvní továrny Rana Plaza, 24. dubna 2013. V jejich troskách zahynulo 1130 lidí a více než 2500 dalších bylo zraněno. Hlavním cílem Fashion Revolution je zvýšit ve společnosti povědomí o tom, jak funguje módní průmysl a jaké negativní dopady jeho fungování přináší. Kampaň rovněž usiluje o maximální možnou transparentnost dodavatelského řetězce oděvních značek, které prostřednictvím #whomademyclothes vyzývá k tomu, aby odkryly svoje karty a ukázaly, že nemají co skrývat.

Právě na tuto iniciativu a její cíle naváže festival ReFashioN, jehož návštěvníci se mohou těšit na týden plný přednášek, workshopů, diskusí se zajímavými hosty, nechybět bude ani módní přehlídka či promítání dokumentárních filmů, a to vše na zajímavých a dočasně opuštěných místech v centru Ostravy. Budeme se zaobírat tématy jako: Co je udržitelná móda, Jak funguje módní průmysl, Rozdíl mezi slow fashion a fast fashion, Kde a jak nakupovat udržitelně a na co při nakupování myslet, Co je upcyklace a jak můžeme upcyklovat či jak se domáhat transparentnosti.

Setkáme se například v PLATO Ostrava, kde proběhne promítání filmů; divadelní představení realizované Bílou Holubicí, informativní výstava se uskuteční ve volných prostorách v centru Ostravy ve spolupráci s městskou organizací Refill Ostrava, chybět nebude Kafrárna - talkshow Petra Kubaly, který si vezme na paškál pomalou a rychlou módu.

Završením celého týdne pak budou Jarní Hrabárna v Trojhalí Karolina a dvoudenní prezentace autorů designové módy na Černé louce v Ostravě s bohatým doprovodným programem.

Kompletní informace budeme postupně zveřejňovat na www.refashion.cz a na fb stránce ReFashioN. Sledujte nás také na instagramu www.instagram.com/refashionostrava.

Organizátory akce jsou: Černá louka, Trojhalí Karolina, Natálie Bernard a Karin Toopova.

Začátek akce: 20. 4. 2020 0:00:00
Konec akce: 25. 4. 2020 0:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce