Richard Müller

Akce Plzeň

Koncerty
Další akce ve městě Plzeň

Richard Müller

Richard Müller patří mezi největší osobnosti česko-slovenské hudební scény. Získal desítky cen v anketách Aurel a Slávik. Začínal jako hudební publicista, ale postupně přešel na druhou stranu barikády a v roce 1986 vydal se skupinou Banket album Bioelektrovízia, ze kterého pochází i jeden z Müllerových největších hitů, Po schodoch.

V roce 1992 započal svou sólovou dráhu, během níž vydal více než 20 alb. Některá čistě autorská, na jiných spolupracoval třeba s Jaro Filipem, Petrem Hapkou, Michalem Horáčkem. Milanem Lasicou, Ivanem Táslerem, Michalem Pavlíčkem a mnoha dalšími.

Výjimečný talent, nezaměnitelné osobní charizma a jedinečný hlas dostanou možnost vyniknout i díky místě konání. Velká synagoga v Plzni, kde se koncert uskuteční, je jednou z největších staveb svého druhu na světě, byla postavena v maursko-románském stylu a dokončena v roce 1893. Objekt právě prochází více než dvouletou kompletní rekonstrukcí (její konec se plánuje na duben 2022) na jejímž konci bude architektonický skvost se skvělou akustikou a nezaměnitelným geniem loci.

20:00

590–890 Kč

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce