Robert Křesťan

Akce Opava

Robert Křesťan
Koncerty
Další akce ve městě Opava

Robert Křesťan & Druhá tráva na Vánočních trzích Opava

Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Druhou trávu charakterizují dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny.
Kapela Druhá tráva byla hned od svého vzniku řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Přestože bývá často označována jako bluegrassová, už od počátku existence mixuje více stylů.

Druhá tráva dosud vydala 18 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění Anděl v kategorii Folk a Country. Jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po USA s velice příznivým ohlasem. Ve výčtu významných zahraničních interpretů, se kterými Druhá tráva spolupracovala či spolupracuje, nechybí takové osobnosti, jako je Peter Rowan, Tony Trischka, Davey Spillane, Andy Owens nebo Charlie McCoy.

Aktuální koncertní program Druhé trávy zahrnuje průřez tvorby Roberta Křesťana z celé doby existence skupiny s důrazem na skladby z nejnovějších studiových alb Pojďme se napít, Marcipán z Toleda, Shuttle to Betlehem a 1775 básní Emily Dickinsonové.

Více informací najdete na: www.druhatrava.cz

Začátek akce: 13. 12. 2019 18:00:00
Konec akce: 13. 12. 2019 19:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE
OKO, kostel sv. Václava, Opava
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
TROS DISCOTEQUOS
OKO, kostel sv. Václava, Opava