ROGER WATERS 24.05.2023

Akce Praha

ROGER WATERS 24.05.2023
Koncerty
Další akce ve městě Praha

ROGER WATERS

Roger Waters z legendárních Pink Floyd se vrací do Prahy se svým prvním rozlučkovým tour „This Is Not A Drill“. Nejznámější písně a úchvatná audiovizuální show je zárukou nevšedního zážitku!

“This Is Not A Drill je přelomová nová rock’n‘rollová vizuální podívaná v kruhovém provedení, ohromující obžaloba korporátní dystopie, ve které všichni bojujeme o přežití, výzva k akci – MILOVAT, CHRÁNIT a SDÍLET náš drahocenný a nejistý domov na Zemi. Show bude obsahovat dvanáct skvělých skladeb ZLATÉHO VĚKU PINK FLOYD, stejně jako několik nových písniček, slova a hudba, ten stejný autor, to samé srdce a stejná duše, ten samý člověk. Možná je to jeho poslední Hurá! No ne! Moje první turné na rozloučenou! Nenechte si ho ujít. S láskou R.”

„Waters s široce rozpaženýma rukama prozkoumával prostor pódia a hrál do všech stran. Po návratu ke kánonu Pink Floyd se skupina vznesla k přestávce s vražednou řadovkou a rozbalila „Have a Cigar“, „Wish You Were Here“, „Shine on you Crazy Diamond“ a „Sheep“.““ ~ FORBES

„Superschopností Rogera Waterse je schopnost otevírat prostřednictvím své hudby obtížné rozhovory a on to ví.“ ~ Chicago Sun Times
V pořadu zazní 20 klasických písní Pink Floyd a Rogera Waterse, mj: „Us & Them“, „Comfortably Numb“, „Wish You Were Here“ a „Is This The Life We Really Want?“. Kromě toho Waters debutuje novou písní „The Bar“. Waters hraje na hlavní vokály, kytary, baskytaru a klavír a na pódiu se k němu připojí: Jonathan Wilson – kytary a vokály; Dave Kilminster – kytary a vokály; Jon Carin – klávesy, kytara a vokály, Gus Seyffert – baskytara a vokály; Robert Walter – klávesy, Joey Waronker – bicí; Shanay Johnson – vokály; Amanda Belair – vokály a Seamus Blake – saxofon.

Roger Waters je devětasedmdesátiletý anglický hudebník a skladatel, spoluzakladatel Pink Floyd, jedné z nejdůležitějších hudebních skupin v historii populární hudby, která vznikla v roce 1965. Pink Floyd byli a dosud jsou součástí životů milionů lidí po celé světě, chváleni kritikou a komerčně výrazně úspěšní.
Roger Waters Pink Floyd počátkem osmdesátých let opouští kvůli rozporům o dalším směřování skupiny, zanechává nám však společně s Pink Floyd mnoho klasických alb, především koncepční The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals nebo svůj autorský magnum opus The Wall. V dalších letech Waters nadále vydává svá sólová alba, především Radio K.A.O.S. (1987) nebo Amused to Death (1992). Dosud posledním sólovým albem je „Is This the Life We Really Want?“ z roku 2017.

Roger Waters od roku 1999 neúnavně koncertuje, v Praze vystoupil s koncertním provedením alb The Dark Side of the Moon i The Wall. Jeho vystoupení jsou vždy zážitkem pro uši i oči, hudba je vždy doprovázena působivými klipy a různými světelnými efekty.
Jeho nadcházející turné “ THIS IS NOT A DRILL TOUR 2023″ bude štědře brát i z tvorby Pink Floyd. Možná je to poslední příležitost si naživo vyslechnout a prožít hudbu hudební legendy, která se již nikdy nezopakuje.

20:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Leoš Mareš
Kongresové centrum Praha, Praha
SANDRA (DE)
Kongresové centrum Praha, Praha