Roman Patočka a Adam Skoumal

Akce Kralupy nad Vltavou

Roman Patočka a Adam Skoumal
Koncerty
Další akce ve městě Kralupy nad Vltavou

Roman Patočka a Adam Skoumal

Houslista Roman Patočka patří mezi výjimečné osobnosti současné generace sólistů. Je vítězem a laureátem na Soutěži Pražského jara, Leopolda Mozarta v Augsburku, Pablo de Sarasate v Pamploně, Václava Humla v Záhřebu, Flame v Paříži, Maxe Rostala v Berlíně a dalších.

Vyhrál konkurz na pozici koncertního mistra Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK. K orchestru nastoupí na začátku příští sezony v září 2020 společně s novým šéfdirigentem Tomášem Braunerem

Vystupuje jako sólista s renomovanými orchestry v České republice i v zahraničí (Symfonický orchestr Bavorského rozhlasu, Hamburští symfonikové, Nagojská Filharmonie, Symfonický orchestr Navarra, Záhřebská Filharmonie, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, PKF – Prague Philharmonia). Spolupracoval s Jiřím Bělohlávkem, Vladimírem Válkem, Jakubem Hrůšou, Douglasem Bostockem, Heiko Mathiasem Försterem, Georgem Fritzschem, Vojtěchem Spurným, Janem Talichem či Stanislavem Vavřínkem. Roman Patočka je členem klavírního Eben tria a smyčcového Talichova kvarteta.

19:00 - 20:30

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce