Rozsvěcení vánočního stromu Sokolov 2019

Akce Sokolov

Rozsvěcení vánočního stromu Sokolov 2019
Akce pro děti, Zvyky a tradice
Další akce ve městě Sokolov

Rozsvěcení vánočního stromu Sokolov

Pojďme společně rozsvítit ještě větší a zářivější vánoční strom na Starém náměstí!
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Starém náměstí je plánováno sice až na 17:45 hodin, ale zato letos bude pojato opravdu netradičně a s překvapením. První adventní neděle 1. prosince toho ovšem nabídne mnohem víc.
Jedním ze symbolů vánoc je třeba také jmelí, o kterém se říká, že když nám bude darováno, bude nám s ním darováno štěstí. Proto nenechte nic náhodě a přijďte už od 14 hodin na Vánoční trhy, kde bude k dostání nejen jmelí, kterým přinesete štěstí svým blízkým, ale náměstím se ponese vůně svařeného vína, perníčků a dalších dobrot. Poklidnou a kouzelnou atmosféru od začátku dokreslí několik vystoupení dětí ze sokolovských mateřských škol. Z rukou starostky města a dalších zastupitelů se můžeme nově těšit na koláčky a svařené víno, až do 15 hodin.
Vánočka – sladký symbol Vánoc, který by měl být dle tradice pečen až na Štědrý den. Válečky kynutého těsta plné rozinek, které se zaplétají do sebe a bývají často pro hospodyňky velkou zkouškou. Zaplétají a zaplétají, stejně, jako se budou v první adventní neděli zaplétat nohy závodníků Adventního běhu. Ten bude startovat od 14:30 hodin na Starém náměstí. Pokud nejste zrovna běžci, přijďte alespoň fandit těm, kteří v zimě a na sněhu budou překonávat své síly.
Protože vánoční svátky jsou především o spojování lidí a vzájemné pohodě, jsme rádi, že díky projektu „Advent v maskách – DF/EÚS/EGR/0121“ přivítáme na Starém náměstí v rámci první adventní neděle od 15 hodin Schwandorfské hudební mládežnické uskupení Duo Kerschnies a bavorského Mikuláše doprovázeného andělem, který bude obdarovávat sladkostmi přítomné děti. Ti pak budou vystřídáni v 16:15 hodin Pavlínou Jíšovou & Přelety MS. Populární folková zpěvačka s brněnskou kapelou budou pomyslným předskokanem již zmíněnému slavnostnímu rozsvěcení vánočního stromu.
A víte o tom, že na Štědrý den by se podle tradice nemělo prát prádlo? Prý to nosí smůlu a mnoho chybných kroků v roce následujícím. Chybu ale rozhodně neuděláme, když první adventní neděli zakončíme v Klášterním kostele sv. Antonína Paduánského, kde se od 18 hodin uskuteční koncert kapely Neřež.

Začátek akce: 1. 12. 2019 14:00:00
Konec akce: 1. 12. 2019 18:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce