Salon filmových klapek v Galerii Dílo v Brně

Akce Brno

Salon filmových klapek v Galerii Dílo v Brně
Kultura, Výstavy
Web akce:
www.zlinfest.cz
Web organizátora:
www.zlinfest.cz
Další akce ve městě Brno

Unikátní umělecká díla od předních českých výtvarníků ztvárněná na filmové klapce zde budou k vidění v prostorách Galerie Dílo od 30. dubna do 10. května 2018. 

Letošní kolekce Salonu filmových klapek je svým rozsahem podobná tomu předchozímu a tvoří ji opět na 140 originálních děl. Mezi výtvarníky, kteří filmovou klapku povýšili na umělecké dílo, nechybí ani letos taková jména, jako Kristian Kodet, Jiří Slíva, Ivan Baborák, Boris Jirků a další významní výtvarníci.

Letošní 21. ročník Salonu filmových klapek odstartoval v polovině března v Mladé Boleslavi. Výstava uměleckých klapek se při své cestě už zastavila v Olomouci, v Praze a dokonce cestovala i za hranice – umělecká díla se totiž představila v dubnu také na půdě Evropského parlamentu v Bruselu. Z Brna se kolekce filmových klapek přesune do Zlína, kde kromě výstavy proběhne také tradiční aukce.

Ta se letos uskuteční v neděli 27. května 2018 v Kongresovém centru ve Zlíně v době konání 58. ročníku Zlín Film Festivalu – Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež.

Výtěžek aukce bude stejně jako v přechozích letech věnován na podporu autorských snímků studentů filmových škol a dalším začínajícím tvůrcům. Hned v pondělí 28. května dopoledne vybere Nadační fond FILMTALENT ZLÍN na základě soutěže projekty (výstavy, dokumentární, hrané a animované filmy), které budou z výtěžku z aukce podpořeny.


Více informací na www.zlinfest.cz

Jméno organizátora: FILMFEST s.r.o.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava