SALON FILMOVÝCH KLAPEK V OLOMOUCI

Akce Olomouc

SALON FILMOVÝCH KLAPEK V OLOMOUCI
Výstavy
Další akce ve městě Olomouc
Podrobnější informace: tel.: +420 602 576 870 email: katerina.martykanova@zlinfest.cz

Umělecky ztvárněné filmové klapky jsou už po pětadvacáté připraveny podpořit začínající filmaře. Projekt spojující výtvarné a filmové umění je nedílnou součástí Zlín Film Festivalu. Než ale budou klapky v květnu ve Zlíně vydraženy, představí se v rámci Klapka Tour ve městech po celé České republice. V Olomouci budou klapky vystaveny v galerii ART RUBIKON od 24. března do 4. dubna.

Klapka Tour, výstava celé kolekce filmových klapek, se po své premiérové zastávce v Praze přesouvá do olomoucké galerie ART RUBIKON, kde bude zahájena slavnostní vernisáží ve čtvrtek 24. března v 17 hodin. Ukáže více než 120 klapek od výtvarníků zvučných jmen, které jsou součástí letošního 25. Salonu filmových klapek. Unikátní projekt, do kterého výtvarníci vkládají svá díla následně dražená během Zlín Film Festivalu, pomáhá z výtěžku financovat práce studentů filmových škol a začínajících filmařů.

Svými klapkami se do Salonu pravidelně zapojují například Kristian Kodet, Iva Hüttnerová, Kateřina Miler, Jaroslav Němeček nebo Jiří Slíva. Mezi přispívajícími výtvarníky jsou i takoví, kteří se účastní nepřetržitě od prvního ročníku – Miroslav Göttlich, František Květoň a Ivan Baborák. Autoři pak pocházejí nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Z největší dálky doputovala klapka od Ludmily Zemanové, dcery režiséra Karla Zemana, která žije v Kanadě.

Kolekce klapek po výstavě v Olomouci bude dále k vidění v Liberci-Vratislavicích, Mladé Boleslavi a Brně. Poslední zastávkou je Zlín, kde v Kongresovém centru 29. května ve 13 hodin proběhne dražba klapek.

Z výtěžku aukce klapek jsou již tradičně podporovány filmové projekty studentů filmových škol a dalších mladých tvůrců. O finanční podporu se u Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN mohou ucházet autorské snímky hrané, animované i ty pohybující se na hranici dokumentu. Za celou historii Salonu filmových klapek bylo vydraženo 2 749 umělecky ztvárněných klapek a celkově vynesly již 40 989 000 Kč.

Více na www.zlinfest.cz a www.salonfilmovychklapek.cz

Jméno organizátora: Salon filmových klapek
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce