Schyzo

Akce Olomouc

Schyzo
Koncerty
Další akce ve městě Olomouc

Schyzo

Schyzo se po roce opět vrací do klubu 15 Minut pokřtít svou poslední desku. Sekundovat mu bude Dyzivv, Casper, Pyko a Saka.

Schyzo, vlastním jménem Jan Janda se narodil v Praze 26.4. 1993. Hudebně aktivní je od roku 2008. Do povědomí se dostal v roce 2010 se svým tehdejším pseudonymem Killaz. Mezi roky 2008 a 2012 stihl vydat celkem 4 nezávislé projekty. Po roce 2012 se setkává s toxickou psychózou a končí v péči lékařské pomoci.Maže veškerou dosavadní tvorbu a přichází s novým pseudonymem "Schyzo", které ho provází do dnes.

V roce 2013 vydává pár samostatných skladeb, které ale neměly žádný větší dosah. Celková frustrace z neúspěchu, z dřívější tvorby a z posluchačů ho přivádí ke změně stylu. Díky obdivu a inspiraci od amerického rappera Eminema a skupiny "D12" v roce 2014 přitvrzuje a vydává s kamarádem a rapperem Protivou skladbu MAY DAY II, ve které se vliv Eminema silně promítl a jsou v ní zřetelné prvky žánru horrorcore. Krátce na to ve stejné sestavě vychází skladba Dirty Mind a Schyzo ohlašuje práce na albu nesoucí název "Stavy". Ohlášení doprovází skladba "Seznamte se, Krusty", ve které představuje svoje nové alter ego jménem "Krusty".

V tu dobu si ho začínají všímat různí interpreti. Netrvalo dlouho a Schyzo se objevuje na skladbě "Instantní Čubky", kterou má na svědomí dvojice Renne Dang a Viktor Sheen. Skladba má úspěch a Schyzo se dostává do povědomí širšího publika.

Následující rok 2015 se Schyzo objevuje na desce "Projekt Asia". Desku má na svědomí Renne Dang a Viktor Sheen. Skladba na kterou je Schyzo přizván nese název "Instantní Čubky 2" a sklízí velké úspěchy. Dále přispívá svou slokou na desce "Foscoismus 2" a poprvé stane krátce na podiu v Pražském "Rock Cafe", kde probíhá křest desky Renneho Danga a Viktora Sheena.

28.2. 2016 vydává dlouho očekáváné album "Stavy", na kterém hostují například Protiva, Renne Dang nebo Meiton. Ve stejném roce spolu s Protivou zakládají label Illegal Music a představují talenty jako je Meiton nebo slovenský rapper Dyzivv. Protiva později label opouští a nově přichází Casper. Na konci roku Illegal Music poprvé živě vystupuje v Plzni.

V roce 2017 ohlašuje práce na desce s názvem "Delirium". V březnu k ní vychází singl s videoklipem, který nese název "Freakshow", ve kterém hostuje legenda českého horrorcore rapu Řezník. Spolupráce Schyza a Řezníka byla fanoušky dlouho očekávaná a sklízí mnoho úspěchů. Následně ve stejném roce vychází singl "Dejchám", který produkoval Fosco Alma a "Nemám Náladu", který si Schyzo produkuje sám. Jako producent se podílí na různých projektech českých interpretů včetně Řezníka a jeho "Strangulační Rýha", na které Schyzo produkuje skladbu "Nemluv na Mě" a "Tak proč bych měl řešit tenhle shit". Dále se objevuje na desce "O Tři Bloky Dál", kterou má na svědomí Refew. Na této desce má Schyzo celkem 5 beatů a to "Děfko", "Myslim na Vás", "Skit pro kamaráda", "Něch mě bejt" a "Jeden z mála".

V březnu roku 2018 vychází deska Delirium a sklízí víceméně pozitivní kritiku. Hostuje na ní například Protiva, Meiton nebo Casper a vychází k ní ještě další dva videoklipy. V létě pak spojuje síly s rapperem PTK a vydávají skladbu "Nemůžeš" a oznamují společné turné, které nese název "OD CHEBU PO OSTRAVU". Turné je úspěšné a většina klubů je vyprodaných.
V lednu roku 2019 oznamuje práce na desce "TABU". Dále se objevuje jako host a producent na desce "Kill Yourself", kterou má na svědomí DeSade. Na konci května roku 2020 vydává album "TABU" kterým uzavírá tuto hudební trilogii.

21:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce