SEMINÁŘ - MANAGEMENT KYSLÍKU VE VÍNĚ

Akce Valtice

SEMINÁŘ - MANAGEMENT KYSLÍKU VE VÍNĚ
Přednášky a kurzy, Víno Pivo
Další akce ve městě Valtice

Odborný seminář určený vinařským odborníkům a zájemcům o stále aktuálnější téma řízení optimální hladiny kyslíku ve víně se uskuteční 2. března v Lednici. Ve spolupráci se Zahradnickou fakultou Mendelovy univerzity jej pořádá společnost BS vinařské potřeby. Vstup na seminář je po předchozí registraci zdarma.

Společnost BS vinařské potřeby přišla v  roce 2017 jako první na český trh se službou měření kyslíku ve víně přímo v terénu. Na základě zkušeností z různých vinařství a také vědeckých výsledků z Mendelovy univerzity se proto společnost rozhodla uspořádat odbornou přednášku vedenou Mojmírem Baroněm ze Zahradnické fakulty a Milošem Vidlářem z BS vinařské potřeby. „Rádi bychom našim zákazníkům představili téma oxidace a celkového řízení hladiny kyslíku ve víně v podstatě již od sběru hroznů až po proces lahvování a zrání vína,“ přibližuje Vidlář a doplňuje: „Kvalita vína a obsah kyslíku ve víně jsou dvě spojité nádoby, jejichž řízení není jednoduchou záležitostí.“

Základní body semináře se budou věnovat následujícím oblastem:

- kyslík při zpracování vína,

- kyslík při fermentaci,

- kyslík při zrání a školení vína,

- kyslík při finalizaci a jeho vliv na konečný produkt.

V rámci přednášky budou prezentovány také výsledky měření provedených ve vinařství Kolby a Reisten s důrazem na porovnání různých přístupů v procesu managementu kyslíku. Vzorky těchto vín budou degustovány a odborně okomentovány.

Seminář se uskuteční 2. března od 9 do 13 hodin na půdě Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Lednici, budova D1, místnost DP1.

Další informace naleznete na www.vinarskepotreby.cz. Z důvodů omezené kapacity je třeba si rezervovat místo na dostalova@vinarskepotreby.cz

Jméno organizátora: BS vinařské potřeby
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Mladí ladí jazz Open Air
Karlovo náměstí, Praha
Od Nordkappu k Sahaře – cestovatelská přednáška
Informační středisko města Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha