SEVERSKÝ FILMOVÝ PODZIM 2018

Akce Jeseník

Festivaly, Kino
Další akce ve městě Jeseník

SEVERSKÝ FILMOVÝ PODZIM

9. ročník festivalu, zaměřeného na filmovou produkci ze severských zemí, který se uskuteční již tradičně v jesenické kavárně Ennea.

čtvrtek 15. listopadu v 19 hodin
DOKUD JSME NAŽIVU
Debut režiséra Mehdiho Avaze si vysloužil několik nominací na dánskou filmovou cenu Bodil i na cenu Robert, což je dánská obdoba amerických Oskarů. Snímek sleduje příběhy čtyř lidí v severním Dánsku a proměny jejich životů po tragické nehodě, která navždy spojí jejich osudy. Drama bylo inspirováno skutečnou událostí.
Dánsko 2017, drama, 98 minut.
Vstupné 60 Kč.          
 
úterý 20. listopadu v 19 hodin
CO NIKDO NEVÍ
Thomasova sestra Charlotta se utopí při plavání. Když Thomas prochází její věci, objeví důkazy o tom, že jejich otec pracoval pro tajnou službu. Vypadá to, že se Charlotta o věci snažila zjistit víc a její smrt může s prací zemřelého otce souviset. Domluví si schůzku s otcovým dávným kamarádem z námořnictva, který se ze všech Thomasových otázek vykroutí. Thomas si je téměř jistý, že neříká pravdu, naopak nabyde přesvědčení, že se s jeho sestrou krátce před smrtí musel setkat. Thomas se angažuje v pátrání stále víc a brzo zjišťuje, že je i se svou rodinou sledován skupinou neznámých lidí.
Dánsko, Švédsko 2008, thriller, 99 minut.
Vstupné 60 Kč.
 
čtvrtek 22. listopadu v 19 hodin
LITVA, DO TOHO!
Čtveřice přátel okrade v Londýně nesprávného člověka. Ten jim od té doby jde po krku, stejně jako jejich rodinám a blízkým. John, Ben, Tim a Michael brzy zjistí, že oloupení Golden Polea bylo první velkou chybou. Druhou chybou bylo za ukradené peníze omylem koupit letenky do Litvy namísto Malajsie. 
Litva, 2014, komedie, 115 minut.
Vstupné 60 Kč.
 
úterý 27. listopadu v 19 hodin
CO TOMU ŘEKNOU LIDI
Šestnáctiletá Nisha vede dvojí život. Přes den je pokornou a svědomitou dcerou pakistánského imigranta a v noci si tajně užívá s kamarády noční život v Oslu. Jednoho dne otec odhalí Nishinu přetvářku a rozhodne se pro drastickou ochranu dcery před nástrahami západního světa. Snímek s aktuální a citlivou tematikou ukazuje, jak zásadně může být rozdílná jedna kultura. Na jedné straně stojí muslimští teenageři žijící v Evropě a toužící po svobodném životě, na druhé straně jsou jejich rodiče, kteří ctí tradice, ale usilují o lepší budoucnost. Život plný konfliktů, rozdílů a bolesti. Příběh plný empatie a porozumění ukazuje vlastní cestu, jak se ze zdánlivě předurčeného osudu vymanit.
Norsko, Švédsko, 2017, drama, 106 minut.
Vstupné 60 Kč.
 
čtvrtek 29. listopadu v 19 hodin
NESMRTELNÍ
Isak a Em se potkají jedné noci ve Stockholmu a během vteřiny se všechno změní. Isak chce Em. Em chce víc. Smích, sex, zmatek a dobrodružství. Společně vše opustí a vydají se na cestu po norrlandských lesích, která se brzy promění v nebezpečnou hru.
Švédsko, 2015, drama, 107 minut.
Vstupné 60 Kč.
 
úterý 4. prosince v 19 hodin
PROJEKCE NASLEPO
Diváci až do poslední chvíle neví, jakým titulem je překvapíme. Prozradíme jen, že půjde o jednu z premiérových novinek, uváděných v rámci festivalu.
Vstupné 60 Kč.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce