Slavíme 20 let kina Aero

Akce Praha

Slavíme 20 let kina Aero
Kino
Web organizátora:
www.kinoaero.cz/
Další akce ve městě Praha

Slavíme 20 let kina Aero

Letí to. Doslova. Na počátku února bude naše kino slavit už dvacet let své novodobé existence. Bez vás, našich milovaných diváků, bychom to nikdy nedali. Děkujeme. Za všechny návštěvy, za všechny společné drinky na baru a za všechny skvělé projekce, které jsme s vámi zažili. Na oplátku jsme pro vás připravili týdenní oslavy s průřezem z toho nejlepšího, co děláme. Těšíme se na viděnou na večírku, u toho nejlepšího z Aeroškoly nebo Otrlce, na Diácích, na projekci pro sousedy, PechaKucha speciálu věnovanému roku 1998 nebo na cyklokoncertě Tata Bojs. Vstupenky jsou už v prodeji.

01/02 (čtvrtek) Projekce pro sousedy

13:30 Nejtemnější hodina - projekce pro seniory (vstup zdarma)
18:00 Prezident Blaník
20:30 Tvář vody - předpremiéra (vstup zdarma)

02/02 (pátek) Oslavy dvaceti let kina Aero

19:00 Projekce filmu Bio Ráj & večírek

03/02 (sobota) To nejlepší z Aeroškoly a Aero naslepo

13:00 To nejlepší z Aeroškola
15:00 Pračlověk - předpremiéra
17:30 Nit z přízraků
20:30 Aero naslepo
23:00 Monty Python a Svatý Grál

Aeroškola slaví deset let. Za tu dobu jste s námi vy a vaše děti natočili slušný počet filmů, navštívili mnoho táborových turnusů a vzdělávali se na desítkách workshopů a seminářů. Ať už jsme spolu trávili čas na Žižkově nebo uprostřed lesů přirostli jste nám k srdci. A proto to s vámi chceme náležitě oslavit. V rámci dvacátých narozenin kina Aero jsme pro vás připravili sobotní odpoledne, které bude patřit všem bývalým a současným „aeroškolákům“. Na velkém plátně promítneme výběr toho nejlepšího, co za poslední dekádu vzniklo v rámci našich filmových a animačních kurzů, workshopů a táborů. A hned poté se spolu podíváme na předpremiéru Pračlověka. Přijďte se potkat se současnými i minulými lektory a taky trochu zavzpomínat

04/02 (neděle) Otrlá neděle s Festival otrlého diváka

18:00 Poslední drak
20:30 Třaslavec

Otrlci zalovili v historii festivalu a znovu oprášili dvojici titulů, které vystihují co Festival otrlého diváka zastupuje a co ho činí unikátním. Zopakujeme si jednak jednu z prvních participačních
projekcí, kde spolu s legendárním eskamotérem a praotcem filmového gimmicku budeme z kina vyhánět křikem Třaslavce, cizopasníka živícího se lidským strachem. Dojde také na vícehlasý živý dabing, přičemž dramaturgický tým festivalu se vokálně ujme opulentního transkulturního pastiše Poslední drak, který lze nejlépe popsat jako disco hity a kýčem nabitou kung-fu pohádku z osmdesátkového Brooklynu.

05/02 (pondělí) Tata Bojs.

19:30 Cyklokoncert Tata Bojs

Tentokrát u nás na cyklokoncertu rozjedete kapelu Tata Bojs. Úspěch večera závisí na vás. Když nebudete šlapat, tak nebude projekce. Nebude scéna. Nebude nic. A to by byla velká škoda.

06/02 (úterý) Diáky - cestovatelské přednášky

20:30 Africká zima (Tomáš Šebek z Lékaři bez hranic / Médecins Sans Frontières (MSF)

Jak vypadá běžný den lékaře v extrémních podmínkách nejmladšího státu světa, Jižního Súdánu? Kolik úsilí stojí práce v prostředí občanské války, kde střelba není vyjímkou, nedostatek potravin denní realitou a tropické nemoci nejčastější diagnózou? Osobní pohled na práci Lékařů bez hranic skrze strhující fotografie nabídne chirurg, bloger a poutavý vypravěč Tomáš Šebek.

07/02 (středa)

I letos chystáme přehlídky významných filmových tvůrců, herců a hereček. A co chystáme možná odtušíte z těchto dvou titulů.

18:00 U konce s dechem (35mm)
20:30 Mafiáni

20/02 PechaKucha Night Prague Speciál

V rámci oslav 20 let Aera bude únorová PechaKucha trochu jiná, než jak ji znáte. 12 mluvčích představí ve formátu 20 obrázků x 20 vteřin svůj vztah k roku 1998. Jaká byla atmosféra? Kdo už měl svůj vlastní mobilní telefon a kdo doma připojení k internetu? Vzpomenete si na své tehdy oblíbené pražské galerie? Která funguje a kterou odvál čas? Dávali jste si turka, nebo rozpustnou? Otevřeli jsme zlatou olympijskou bránu a na pražské filmové nebe začalo promítat kino Aero.

Místo konání akce: Kino Aero, Biskupcova 31, Praha
Vstupenky: https://www.kinoaero.cz/cz/cykly-festivaly/283/20-let-Aera/483/2018/
Datum začátku akce: 1. Února 2018 13:30
Datum ukončení akce: 7. Února 2018 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.0902N 14.4719E

Případné změny si prověřte na webu akce Slavíme 20 let kina Aero

Jméno organizátora: Kino Aero
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.