Slavnost ke Dni vítězství

Akce Turnov

Slavnost ke Dni vítězství
Slavnosti
Další akce ve městě Turnov

Slavnost ke Dni vítězství

Program odstartuje 9. května 2019 v 9:00 hodin ukázkami techniky, výstroje a výzbroje Československé samostatné obrněné brigády - Rota Nazdar! Do 12. hodiny budou probíhat komentované ukázky, nebude chybět polní pošta včetně dobových tiskovin a razítek nebo lehká polní ambulance. Prezentace bude zaměřená na velitele brigády gen. Aloise Lišku, rodáka ze Záborčí u Malé Skály.

Na své si přijdou také milovníci techniky, rota přiveze nákladní automobil Bedford QLR radiovůz, nákladní automobil Bedford MWR a štábní automobil Jeep GPW.

Pro děti z mateřských škol a 1. stupně základních škol bude fungovat od 9:00 do 12:00 hodin výtvarná dílna.

Přesně v poledne proběhne ve Skálově ulici tradiční pietní vzpomínka s kladením věnců a zapálením svíček u pomníku padlých.

Program bude probíhat také v Městském divadle. Pro děti ze základních škol (4. - 7. třída) zahraje Literárně dramatický soubor ZUŠ Lomnice nad Popelkou Deník Anne Frankové.

V souvislosti s květnovými oslavami vyhlašuje starosta Turnova Ing. Tomáš Hocke kampaň VLAJKA PRO REPUBLIKU. Kampaň, která se snaží vzbudit v obyvatelích města pocit hrdosti a vlastenectví, se bude konat již sedmým rokem. V rámci kampaně si mohou zájemci zdarma vyzvednout na sekretariátu turnovské radnice státní vlajku (k dispozici je 50 ks) a symbol naší země vyvěsit na budovy a domy ve městě.

9:00 – 12:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce