Slza

Akce Heřmanův Městec

Slza
Koncerty
Další akce ve městě Heřmanův Městec

Slza

Slza 13.3. 2020 v sokolovně v Heřmanově Městci od 19:00 hod.

Rok 2014

Skupina Slza o sobě dala poprvé vědět v říjnu roku 2014, kdy veřejnosti představila debutový singl Lhůta záruční, který se záhy stal hitem a zařadil se mezi nejúspěšnější videa na YouTube.

Rok 2015

V roce 2015 Petr Lexa a Lukáš Bundil přispěli do českého éteru dalšími dvěma hity a klipy Celibát a Katarze (průvodní píseň seriálu Přístav), které se všechny dostaly do TOP 5, a posbírali několik hudebních cen.

Důležitý milník přišel s jejich debutovým albem Katarze (listopad 2015), které záhy po vydání získalo vzácné ocenění multiplatinová deska. Následovala ocenění Český Slavík v kategorii Objev roku a Hvězda internetu.

Rok 2016

Kapela prochází dalším úspěšným posunem v hudební kariéře. Do světa vypustila singl Fáze pád a hymnu festivalu Léto lásky, kterou si s ní zazpívali nejoblíbenější čeští interpreti. Na podzim se pak fanoušci dočkali také videoklipu k baladě Pouta. V říjnu duo překvapilo své posluchače výjimečnou fotoknihou s názvem Slza obrazem, která na Petra Lexu a Lukáše Bundila nahlíží objektivem fotografa Jindřicha Kodíčka. Ten populární kapelu zachytil z větší blízkosti a odhaluje tak obrazy, které byly fanouškům doposud skryty. Jarní i podzimní část KATARZE TOUR 2016 byla záhy vyprodána a show Slzy si nenechalo ujít přes 31 000 návštěvníků.

Kromě fanoušků, kteří Slze přibývají neuvěřitelnou rychlostí, kapelu chválí i hudební kritici. Jejich debut, jenž na podzim získal trojplatinu, byl nominován také v Hudebních cenách Anděl. Slza se rovněž dostala do TOP 5 v kategorii Kapela roku v anketě Český Slavík.

Rok 2017

Jaro tohoto roku patřilo zbrusu novému singlu a videoklipu Ani vody proud, který byl první vlaštovkou z očekávané druhé desky. Další singl Holomráz kapela vydala na podzim, jen pár týdnů před stejnojmenným albem.
Symbolem alba je kontrast žáru, jenž představuje pozitivní emoce, a mrazu, který představuje emoce negativní. V každé z deseti písní se odráží fakt, že každý z nás v životě zažívá nepříjemné momenty a situace. Důležitým poselstvím pozitivně laděného alba je však nenechat se jimi pohltit a užívat si okamžiky radosti a štěstí a čerpat z nich.
Slza se tento rok opět dostala do TOP 5 v kategorii Kapela roku v anketě Český Slavík.


Rok 2018
Tento rok byl pro kapelu ve znamení živých koncertů. Na jaře se Slza představila na svém doposud největším halovém turné, na které navázala úspěšným podzimním pokračováním a její vystoupení tak zhlédlo více než 20 000 diváků. Fanoušci si mohli nejen na turné, ale během léta i na řadě festivalů, užít naživo nové písně z alba Holomráz. Velký úspěch měl mezi posluchači stejnojmenný hit Holomráz, ale také duet Na srdci se Celeste Buckingham. Na začátku léta se videoklipu dočkala i píseň Nový obzory.


Rok 2019
11. dubna představuje kapela Slza novou píseň a videoklip Paravany. Jedná se o první singl z chystané třetí desky, jejíž vydání je naplánováno na jaro 2020.
Třetí řadové album kapely vzniká v zahraniční produkci. Podílí se na něm berlínské studio anglického skladatele a producenta Olivera Soma a londýnští producenti Nick Atkinson a Edd Holloway, kteří mimo jiné stojí i za úspěšnými alby Deana Lewise a Lewise Capaldiho.
Do tvorby písní se spolu s Lukášem nyní pouští i Petr, který ve spolupráci s Xindlem X nově pracuje také na textech. V létě čeká kapelu Slza řada festivalů a samostatných koncertů, na nichž zároveň představí nové pojetí svých vystoupení.

Začátek akce: 13. 3. 2020 19:00:00
Konec akce: 13. 3. 2020 20:15:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce