Spolkový výpal na Toulcově dvoře

Akce Praha

Spolkový výpal na Toulcově dvoře
Tradice a řemesla
Další akce ve městě Praha

Spolkový výpal na Toulcově dvoře

Velkoryse pojatý Den řemesel virus rozmetal na prvočinitele. Nevadí. Spolek Keramikum ze sutin vyzdvihl to nejlepší možné!

https://keramikum.cz/akce/den-remesel-na-toulcove-dvore

Pojďme se sejít u keramické pece na dřevo, oprášit stará přátelství a vytvořit nová. Čeká nás společné glazování, přikládání do pece, debaty o keramice, točení na kruhu a mnoho dalšího. To vše pro podporu dobré věci.

Během prodlouženého víkendu si v pražském Toulcově dvoře naglazujete a vlastnoručně vypálíte donesené výrobky (tentokrát celkem jakékoli, platit budete cca 200 Kč za litr pece. nebo 400 za náš přežah plus výpal), nebo přežah od nás. Jen plamen dým a popel při 1350 °C pomalují vaši keramiku pestrými a neopakovatelnými vzory.

Hmoty: Své výrobky dělejte z Ohnivce, Dordy, Růžka, W52, ty máme odzkoušené. Ostatní s námi prosím předem konzultujte :-)

Při nedělním vykládání pece si na své přijdou i nekeramici. Víkend vyvrcholí benefičním prodejem ještě teplého zboží, jehož výtěžek podpoří činnost spolku Keramikum z.s.

Hlínychtiví pomocníci a návštěvníci jistě uvítají možnost zatočit si na hrnčířském kruhu.

Komorní, leč každému otevřenou akci promastíme na ohni opékanými špekáčky a provoníme čerstvě upečeným chlebem v naší chlebové peci.

Sebou: pracovní oděv, chlebové těsto (na pátek večer a sobotu dopoledne), špekáčky a jiné občerstvení, spacák a karimatku (paliči – z pátka na sobotu)

Podrobný program a registrace výrobků a paličů zde!

https://keramikum.cz/akce/den-remesel-na-toulcove-dvore

Začátek akce: 19. 6. 2020 8:00:00
Konec akce: 21. 6. 2020 17:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.