Sto zvířat (30!)

Akce Mladá Boleslav

Sto zvířat (30!)
Koncerty
Další akce ve městě Mladá Boleslav

Sto zvířat (30!)

STO ZVÍŘAT vzniklo v roce 1990 jako reakce na anglickou vlnu ska, prezentovanou kapelami jako Madness, Specials nebo Selecter. Od té doby kapela ušla v rámci žánrů dlouhou cestu lemovanou rocksteady, reggae, swingem i rockem.
STO ZVÍŘAT má za sebou více jak 2 250 koncertů a festivalů a to nejen v Čechách, ale i ve Spojených státech, Francii, Německu, Švýcarsku, Belgii, Lucembursku a Slovensku. Díky štěstí na zahraniční promotéry se vždy jednalo o hraní v zavedených rockových klubech a na kvalitních festivalech. Ve Spojených státech navíc vyšlo na labelu SKODA RECORDS album DRUHÁ BRADA, díky čemuž kapela odehrála za oceánem dvě měsíční turné.
V Čechách a na Moravě STO ZVÍŘAT zahrálo zřejmě ve všech existujících klubech a kulturních domech. Každoročně hraje na všech velkých a prestižních festivalech – ROCK FOR PEOPLE, MIGHTY SOUNDS, SÁZAVAFEST, VOTVÍRÁK, HRADY CZ, MAJÁLESY, ale i na menších festivalech, městských či pivních slavnostech.
STO ZVÍŘAT vstoupí do třicáté sezóny jistým krokem a v plné síle. Jaro a léto se chce věnovat přípravám na nové třinácté album a zároveň si parádně užít všemi koncerty a festivaly své 30. narozeniny. Na podzim roku 2020 pak absolvuje kapela ve velkých sálech po celé republice křty k novému albu.
Honza Kalina, kapelník Sto zvířat a textař skupiny Tomáš Belko se shodnou: "Kdyby nám někdo na jaře roku 1990 v bistru v Nerudově ulici na Malé Straně, kde jsme po tři dny vymýšleli název tehdy ještě neexistující kapely, předpovídal že se dožijeme se ZVÍŘATY třiceti let, asi bysme za něj zaplatili a řekli si, hele asi nějakej šílenec...Mohli jsme se jmenovat taky DRUHÁ DOBA, nebo TROLLEJBUS, takže to vlastně dopadlo dobře, né?"
www.stozvirat.cz

Sál L&K Fórum

Začátek akce: 4. 4. 2020 20:00:00
Konec akce: 4. 4. 2020 22:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
PROTHEUS A KOMUNÁL
Dům kultury, Mladá Boleslav
Petr Špaček a Band
Škoda Muzeum, Mladá Boleslav
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Brandýs nad Labem, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav