Stockfest

Akce Lípa

Stockfest
Festivaly, Koncerty
Další akce ve městě Lípa

Stockfest - Praying Mantis, Argema, Liquid Face, Ozzy Tribute CZ

ZAS TEN STOCK!

Přijměte pozvání do magického prostředí letního parketu v Dobrohostově u Havlíčkova Brodu. Festival v jubilejním 25. roce svého konání pokračuje sobotním programem, ve kterém se představí šest kapel. Ozdobou sobotní noci bude vystoupení britské kapely Praying Mantis.

Program:

17:00 FORTUNA (www.fortunahb.cz)
18:00 ARGEMA (www.argema.cz)
20:00 E.M.I.L. (www.emilhb.cz)
21:30 PRAYING MANTIS (www.prayingmantis.rocks)
23:30 OZZY TRIBUTE CZ (www.ozzy-tribute.cz)
01:00 LIQUID FACE (www.liquidface.cz)

FORTUNA – společně s kapelou E.M.I.L. stojí za vznikem akce a je jedinou kapelou, která nevynechala žádný z dosavadních 24 ročníků festivalu! Kapelu založil rodák z Dobrohostova Petr Milichovský v roce 1995. Přestože Fortuna změnila složení několikrát, Petr zůstává kapelníkem této plesové party až do dnešních dnů.

ARGEMA – jméno podle jednoho z největších motýlů světa s původním výskytem na Madagaskaru dal kapele společně s dalšími muzikanty Josef Pavka, který legendární kapelu z Uherského Hradiště v roce 1982 spoluzaložil. Původně heavy metalová parta po restartu v roce 1991 zásadně změnila svůj sound a příklon k pop rocku ji přinesl mimořádnou popularitu a dlouhou řádku hitů (Tohle je ráj, Jarošovský pivovar, Modrý pondělí, Prohrát není žádná hamba). Jedna z nejpracovitějších českých kapel má za dobu existence na kontě více než tři a půl tisíce koncertů. Na Stockfestu se Argema představí podruhé, tentokrát s devadesátiminutovým koncertním setem složeným z největších hitů!

E.M.I.L. – jedna ze dvou kapel, které stály za vznikem festivalu. Parta okolo výrazné osobnosti brodské hudební scény Jardy Bořila prošla během devětadvaceti let mnoha personálními změnami. V současné (zčásti omlazené) sestavě vystupuje od roku 2016.

PRAYING MANTIS (GB) – kultovní britská kapela působí na ostrovní scéně od první poloviny sedmdesátých let. Kapelu založili v roce 1974 bratři Tino a Chris Troyovi, kteří v ní stále působí. Jsou zařazováni mezi představitele Nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM). „Samotná hudba Praying Mantis ovšem moc styčných bodů s NWOBHM nikdy neměla. Dodnes se jedná spíše o klasický hard rock, který je střižený AOR a někdy i velikášskými manýry The Queen.“ (z recenze alba Legacy https://metalforever.info/article.php?id=30891). Diskografie kapely zahrnuje deset studiových alb a tři záznamy živých vystoupení (mj. Captured Alive In Tokyo City). Poslední dvě alba s kapelou natočil současný výtečný zpěvák John Cuijpers. Historicky první koncert Praying Mantis v České republice proběhl 1. listopadu 2019 v havlíčkobrodském klubu Oko. Pozoruhodná kapela předvedla dokonalý mix hudební show a vstřícnosti vůči fanouškům bez hvězdných manýrů. Jedinečný zážitek!

OZZY TRIBUTE CZ - Havlíčkův Brod má skvělou žánrově čistou revivalovou kapelu. "Je nám ctí, že máme takového rockového pošuka, jako je Ozzy... takže jak říká Mistr: Let the madness begin nebo hezky česky Pojďte si zatrojčit!"

LIQUID FACE – "Už nás to tam přestalo bavit, co se tam dělo v těch různejch kapelách, tak jsme si řekli, že to dáme do kupy… chtěl jsem si vybrat ty nejlepší muzikanty ze Žďárska, tak si myslím, že se mi to asi povedlo,“ vzpomíná se skromností sobě vlastní iniciátor založení kapely zpěvák a frontman Lukáš Mrkvička v jednom z rozhovorů. „Lidi hodně chtěj slyšet takový ty klasicky profláknutý věci jako jsou Kabáti, Harlej, Alkehol – a to od nás neuslyšej. Protože my hrajem hard rock a ne dechovku." Liquid Face za deset let od této víry neustoupil ani o píď a bude dokonalou tečkou sobotního večera!

***

Lokace: letní parket Dobrohostov (HB) * 49.5422408N, 15.5204717E

Areál letního parketu po dobu akce částečně zastřešen dvěma velkými party stany.

Parkování: v místě, bez poplatku.

Stanování: na travnatém prostoru, který je součástí parkoviště poblíž areálu. Prostor není hlídaný, bez poplatku.

Ubytování v Havlíčkově Brodě a okolí: odkazujeme na dlouhý seznam na stránkách Podzimního knižního veletrhu http://www.hejkal.cz/veletrh/informace-pro-vystavovatele/ubytovani-v-havlickove-brode-a-okoli/

***

Vstupné:

250 Kč v předprodeji do 15. 7. 2020
300 Kč v předprodeji od 16. do 31. 7. 2020
350 Kč v předprodeji od 1. 8. 2020
400 Kč na místě

Páteční program:

18:00 III. TŘETINA (www.facebook.com/III.tretina)
19:00 FUGA (www.fuga.webnode.cz)
20:30 MORAVA (www.morava-rock.cz)
22:30 WOHNOUT (www.wohnout.cz)
00:30 KEJVAVÝ KONĚ (www.facebook.com/kejvavykone.cz)

Dvoudenní vstupné (pátek a sobota):

400 Kč v předprodeji do 15. 7. 2020
500 Kč v předprodeji od 16. 7. 2020
600 Kč na místě

Předprodej na na obchodních místech již probíhá:
HAVLÍČKŮV BROD - Obchůdek Tulipán, Horní ulice
HUMPOLEC - Městské kulturní a informační středisko

Začátek akce: 15. 8. 2020 17:00:00
Konec akce: 16. 8. 2020 2:00:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Leoš Mareš
Dům Kultury, Žďár nad Sázavou
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Dům Kultury, Žďár nad Sázavou
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Divadlo Pasáž, Třebíč
LOLLIPOPZ - BLÁZNIVÁ SHOW
Dům Kultury, Žďár nad Sázavou