TARA FUKI

Akce Kroměříž

Koncerty
Další akce ve městě Kroměříž

TARA FUKI

Na podzim roku 2000 se na české hudební scéně objevil nový fenomén: violoncellové duo Tara Fuki.

Duo tvoří zpívající cellistky Andrea Konstankiewicz (ex BOO, ex Rale, Kubilai Khan Investigations) a Dorota Barová (Vertigo, Kuzmich Orchestra, DoMa Ensemble, hostuje např. v kapele Anety Langerové, ex Chorchestr, ex Asyl Akt).

Hudba Tara Fuki je naprosto svébytná (své kořeny má ve společných improvizacích, které jsou postupně hlouběji propracovávány), křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek, vytváří originální krasohled ženského nitra.
Od svého vzniku slaví Tara Fuki koncertní úspěchy po celé Evropě (ČR, Slovensko, Francie, Německo, Švýcarsko, Itálie, Rakousko, Švédsko, Polsko, Rusko, Ukrajina, Rumunsko, Holandsko, Anglie atd.), Střední Americe či v Egyptě. V letech 2005—2007 Tara Fuki hrály ve Francii dětské představení Kapka. Za svou hudbu dámy obdržely ocenění Anděl České hudební akademie v kategoriích Alternativní hudba-World music a Objev roku za rok 2001 a v kategorii World music za rok 2007. V témže roce vystoupily jako první česká kapela na mezinárodním hudebním veletrhu WOMEX ve španělské Seville. V roce 2015 duo obdrželo cenu odborníků na 2. ročníku showcasového festivalu Czech music crossroads 2015.

Za 20 let svého účinkování Tara Fuki vydaly u vydavatelství Indies Scope pět řadových alb (Piosenki do snu, Kapka, Auris, Sens a Winna) a v roce 2015 výběr The Best of Tara Fuki. Šesté řadové album Motyle vyšlo na podzim roku 2020.

250 Kč

19:00 hod.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury, Kroměříž
MUZIKÁLY NARUBY
Podzamecka Zahrada, Kroměříž
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury, Kroměříž
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Klub Sušil, Bystřice pod Hostýnem
MUZIKÁLY NARUBY
Podzamecka Zahrada, Kroměříž