Telčské Divadlení - Na tý louce zelený

Akce Telč

Telčské Divadlení - Na tý louce zelený
Divadlo
Další akce ve městě Telč

Telčské Divadlení - Na tý louce zelený

TELČSKÉ DIVADLENÍ – NA TÝ LOUCE ZELENÝ
SOBOTA 22. 2. 2020, 19:00
Divadelní soubor Stonařov / lidová operetka / autor: hudba Tolbis, Mírovský, Rohan, Špilar / 110 minut s přestávkou / Společenský sál / 100 Kč / předprodej TIC Panský dvůr

Zdánlivý poklid na vesnickém panství naruší příjezd nové paní, jejíž novátorské způsoby řízení statku narazí na nepochopení místních. Zdánlivě jednoduché zápletce napomohou svojí „šikovností“ hajný s panem profesorem a tak se začne odvíjet příběh mnoha nedorozumění a omylů, ale i lásky, milostných pletich a žárlivosti. A než se příběh završí trojnásobnou svatbou, užijí si diváci mnoha písniček včetně těch nejznámějších „Na tý louce zelený“ a „Já bych chtěl mít tvé foto“, kterým tleskala za první republiky i kabaretní Paříž.

Divadelní soubor Stonařov rozdává smích a radost již od roku 1976 a za těch více než 40 let uvedl na ochotnická prkna mnoho komedií zahraničních i domácích autorů, počínaje A.Jiráskem, J.Drdou, K.Poláčkem, přes G.Boccaccia a C.Goldoniho a konče J.K.Tylem, V.Štechem či J.Benešem. A protože členové souboru rádi zpívají, jsou jejich představení proložena mnoha sborovými i sólovými zpěvy.
Soubor rád spolupracuje s významnými herci a režiséry regionu, v minulosti např. s J.Klimešem, P.Meisselem, P.Vaňkem, M.Stránským, M.Šindelářem, M.Junáškem či s J.Kunderou. S posledně jmenovaným nastudovali Stonařovští lidovou operetku J.Beneše „Na tý louce zelený“, se kterou právě objíždí štace.

Začátek akce: 22. 2. 2020 19:00:00
Konec akce: 22. 2. 2020 21:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
LOUTKOVÉ DIVADLO: O KOBLÍŽKOVI
Restaurace Opera, Odolena Voda