Terakotová armáda - velká výstava v Mostě

Akce Most

Terakotová armáda - velká výstava v Mostě
Výstavy
Web organizátora:
www.muzeum-most.cz
Další akce ve městě Most

Terakotová armáda - velká výstava v Mostě

Dovolujeme si pozvat Vás a Vaše přátele na výstavu TERAKOTOVÁ ARMÁDA v Oblastním muzeu v Mostě od 7. října 2017 do 7. ledna 2018.
Uskuteční se pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje p. Oldřicha Bubeníčka a podpořil ji Ústecký kraj. Má dále záštitu Ministerstva pro místní rozvoj ČR a CzechTourism pro rok 2017. Poskytovatelem výstavy je GOVIN, s. r. o.

Po celou dobu trvání výstavy budou pořádány i komentované prohlídky, na které si bude nutné předem zarezervovat lístky na tel. 604 162 877, či na e-mailu info@muzeum-most.cz.
V příloze naleznete plakát k výstavě a ke komentovaným prohlídkám. Věnujte prosím pozornost rozšířené otevírací době a jiným cenám vstupného, než je v našem muzeu obvyklé.


TERAKOTOVÁ ARMÁDA

První čínský císař Čchin Š'-chuang-ti dokázal v roce 221 př.n.l. sjednotit Čínu a ukončit období chaosu mezi čínskými státy. Ještě během jeho života začali jeho poddaní stavět masivní pohřebiště, střežené obrovskou armádou z vypálené hlíny – terakoty. Osm tisíc vojáků v životní velikosti ho mělo chránit a pomoci mu udržet si sílu i v posmrtném životě. Toto pohřebiště bylo největším svého druhu na světě a někdy bývá označováno jako osmý div světa.

Výstava představí 68 certifikovaných replik soch bojovníků v životní velikosti, 2 sochy koní, zbraně a repliku bojového vozu. Doprovodí ji pravidelné komentované prohlídky a filmový dokument.

Místo konání akce: Oblastní muzeum v Mostě, Československé armády 1360, Most
Vstupenky: http://muzeum-most.cz/
Datum začátku akce: 7. Října 2017 10:00
Datum ukončení akce: 27. Listopadu 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.5181N 13.6383E

Případné změny si prověřte na webu akce Terakotová armáda - velká výstava v Mostě

Jméno organizátora: Oblastní muzeum v Mostě
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce