THE HILLS SINGERS - A Celebration of British Music and Songs of Nature

Akce Mariánské Lázně

THE HILLS SINGERS - A Celebration of British Music and Songs of Nature
Koncerty
Další akce ve městě Mariánské Lázně

THE HILLS SINGERS - A Celebration of British Music and Songs of Nature

Partnerské město Malvern věnuje Mariánským Lázním sadu koncertů k 200 letému výročí lázeňství. Navštíví nás prestižní pěvecký sbor, nenechte si ujít mimořádný hudební zážitek.

Pěvecký sbor THE HILLS SINGERS pochází z města Malvern, Worcestershire. Má více než 20 letou tradici a ve sboru je 25 zpěváků, kteří zpívají bez hudebního doprovodu. Jejich rozmanitý repertoár se rozprostírá v období od 16. století do současnosti. Ačkoli nastudovali i kompletní díla, jako jsou Requiem od Fauré, Jesu, Meine Freude od J.S. Bacha či Masses od Byrda a Monteverdiho, jejich programy jsou typicky rozmanité a zahrnují jak sakrální tak světskou hudbu.

V červenci vystoupí 14 členů The Hills Singers se svou hudební ředitelkou Carol Green v rámci Mariánskolázeňského hudebního festivalu v Mariánských Lázních, což je partnerské město Malvern od roku 2012. Na programu bude britská hudba a skladby od Williama Byrda až po Beatles, včetně kompozice malvernského komponisty Edwarda Elgara.

Těšit se můžete na dva večerní koncerty s názvem "A Celebration of British Music and Songs of Nature" a dvě mimořádná představení na kolonádě. Připraveno je také vystoupení v rámci nedělní bohoslužby v Kostele Nanebevzetí Panny Marie, kde sbor zazpívá  Monteverdiho mši pro čtyři hlasy.

Hudební režisérka Carol Green začala svůj hudební život jako flétnistka. Následně vyučovala flétnu, zpěv a klavír, a to jednotlivce, skupiny i různé věkové kategorie. V rámci výuky rozvíjela svůj zájem o sborovou hudbu a začala působit jako sborový animátor, vedoucí projektů a workshopů po celém Worcestershiru, ale i mnohem dál.

Carol je vášnivá ve všech oblastech hudební výchovy a byla poradním učitelem nadace Voices a dirigentským trenérem pro Sing for Pleasure. Vyučuje na Buckinghamské univerzitě a pracuje také jako zkoušející profesor. V roce 2005 bylo Carol uděleno ocenění "Churchill Fellowship" jako uznání její práce, které jí umožnilo cestovat do Maďarska a Kanady a dále studovat sborový zpěv. Carol v současné době vede The Hills Singers a Worcester Young Voices, která se skládá ze dvou pěveckých sborů ve věku 5-16 let. Carol zpívá v mezinárodním turistickém sboru Sine Nomine a v místním vokálním oktetu Serenata.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
VLASTA REDL & KAPELA
Divadlo Lubomíra Lipského, Pelhřimov
HABERA&TEAM – TOUR 100
Winning Group Arena, Brno
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kulturní dům Josefa Suka, Sedlčany