Tmavomodrý festival 2019

Akce Brno

Festivaly
Další akce ve městě Brno

Tmavomodrý festival

Nevidomé a slabozraké děti a mládež se v květnu již po třicáté setkají v Brně. Na mezinárodním festivalu se potkávají nejen spolu, ale i s širokou veřejností. Pro Tmavomodrý festival připravují řadu vystoupení, proběhne zážitkový den pro veřejnost a vyvrcholením festivalu bude benefiční koncert, jehož výtěžek poputuje právě zrakově handicapovaným dětem.

Přijďte děti podpořit, užít si šifrovací hru, podívat se na výcvik vodících psů nebo se dozvědět něco o životě s hendikepem. 

Festival probíhá ve spolupráci s TyfloCentrem Brno, o.p.s. a dalšími organizacemi, zabývajícími se službami a pomocí zrakově postiženým, které zajišťují například výstavu prací zrakově postižených, odborné přednášky nebo představení novinek v oblasti IT techniky pro zrakově postižené. Festivalu se účastní děti i mládež nejen z České Republiky.  

Letošního ročníku se zúčastní také slovenská Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy, která pomáhá lidem se zdravotním postižením stát se samostatnějšími, díky pomoci psů se speciálním výcvikem. Od roku 1995 vycvičili a odevzdali klientům už více než 120 vodících psů. Jako jediná organizace na Slovensku získali akreditaci od International Guide Dog Federation, což potvrzuje vysokou kvalitu jejich práce. V posledních letech se kromě výcviku vodících psů zaměřují také na výcvik psů asistenčních a signálních.  

V pátek 17.5. od 9:00 proběhne ve spolupráci s Moravskou galerií v Pražákově paláci také workshop pro nevidomé a slabozraké, který se zaměří na experimentální grafiku a tvorbu hapticky různorodých matric, tematicky vycházejících z probíhající výstavy Boudník. Lektorské vedení: Kateřina Minaříková. Rezervace místa na edukace@moravska-galerie.cz. Vstup zdarma  

Doprovodnou akcí Tmavomodrého festivalu je i jarní Agora 2019 – odborná vzdělávací akce o informačních a komunikačních technologiích pro zrakově postižené, kterou 18. a 19. května 2019 pořádá Středisko Teiresiás Masarykovy univerzity.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Zahájení turistické sezóny 2024
Autokemp ATC Merkur, Pasohlávky
VÍTÁNÍ JARA 2024
Club Kino, Černošice