Tradiční řemeslné trhy na Kampě 2019

Akce Praha

Tradiční řemeslné trhy na Kampě 2019
Jarmarky a trhy
Další akce ve městě Praha

Tradiční řemeslné trhy na Kampě

Pražský rynek na Kampě opět ožije atmosférou trhu. Již po čtrnácté představí svou práci a um řezbáři, kožedělci, kudláři, keramické dílny a hračkáři, kteří mimo jiné nabídnou již polozapomenuté krasohledy nebo cínové vojáčky. Občerstvení jako z domácí kuchyně obstará úspěšný sociální podnik Café Therapy a doprovodný program slibuje divadlo i hudbu v „unplugged“ verzi.

Trhy budou otevřené od 10 hodin a doprovodný program je naplánován od 13 do 19 hodin. Děti i dospělí se mohou těšit na pohádky (Toy Machine zahrají Golema, Ka2 Legendu o sv. Ludmile a sv. Václavu). Pro velký loňský úspěch se na Kampu vrátí kouzelník EŇO ŇUŇO (Lukáš Bouzek z Loutek bez hranic). Vrací se i Václav Strasser, jehož duhové bubliny se na Kampě obzvlášť krásně vyjímají. O hudební doprovod se postarají The Brownies, Mário Biháry s Irenou Budweiserovou a Jamair, Mantaban, Dobrovyly a v neděli na závěr Kampu rozparádí Šoulet.

„Chceme oživit půvabnou lokalitu Kampy ryze českým řemeslem a nabídnout nejen turistům, ale především obyvatelům Prahy příjemnou rodinou atmosféru. Vlastně tak trochu vrátit aspoň na dva dny Prahu Pražanům,“ říká Jiří Richter, ředitel organizace SANANIM, která tradiční řemeslné trhy pořádá, a zároveň jeden z předních performerů slavné pražské Divadelní pouti.

Akce jako jsou řemeslné trhy mají za cíl nabídnout rodinám společně strávený čas i ukázat nabídku smysluplných volnočasových aktivit. Mimo kulturního programu, ukázek řemesel a stánků s rukodělnými výrobky bude možné vyzkoušet si jízdu na unikátním bicyklu pro kvadruplegiky, který s týmem SANANIMu již dvakrát absolvoval nejnáročnější amatérský cyklomaraton v ČR.

Tradiční řemeslné trhy se na Kampě objeví již po čtrnácté. Akce se koná za podpory Městské části Praha 1.

Vstupné, včetně celého bohatého kulturního programu, je zdarma.

7. 9. v 10:00 až 8. 9. v 19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
BLEŠÁK A SWAP 26.05.2024
Poláčkovo náměstí, Rychnov nad Kněžnou
BLEŠÁK A SWAP 28.04.2024
Poláčkovo náměstí, Rychnov nad Kněžnou