Tradiční týnišťské posvícení 2019

Akce Týniště nad Orlicí

Tradiční týnišťské posvícení 2019
Hody
Další akce ve městě Týniště nad Orlicí

Tradiční týnišťské posvícení 2019

Tradiční týnišťské posvícení se letos koná v sobotu 21.9.2019 v prostorách městského parku v 15 hod. Vstupné je ZDARMA! Občerstvení a zábava pro děti i rodiče zajištěna!

PROGRAM:
15:00 začátek akce
15:10 taneční vystoupení SMOT ART Týniště nad Orlicí
15:30 taneční vystoupení DDM Týniště nad Orlicí

16:00 - 17:15 Black Buřiňos
Dixieland ZUŠ Týniště n. O., který si mezitím přisvojil název BLACK BUŘIŇOS, má za sebou celou řadu festivalových i samostatných koncertů na mnoha místech našeho kraje i celé České republiky. Kapela pravidelně vystupuje v rámci prestižního festivalu Středoevropský dixielandový most v Hradci Králové, Swingového festivalu J. Marčíka v Týništi n. O., Jazzového festivalu v Děčíně, Chrudimi či významné mezinárodní akce Nábřeží paromilů v Hradci Králové, kde dixielandová hudba v podání Black Buřiňos dokonale dotváří atmosféru prohánějících se parních strojů.„ Společně se snažíme rozdávat radost ze hry posluchačům a v neposlední řadě je pobavit a rozveselit. „ o sobě říkají!17:45 - 18:45 Zelenina
Kapela Zelenina - čtyřčlenná formace z Čechtic je novým progresivním signálem kořeněným údernými kytarami a elektronikou. V čele s Honzou Říhou je na scéně už přes sedm let a pomalu ale jistě se její posluchačská základna rozrůstá. Skupina původně vznikla jako interní studiový projekt, u kterého se ani nepočítalo, že půjde mezi lidi. Naštěstí se tak nestalo a máme na scéně další ambiciózní kapelu na vzestupu. Za sebou už má třeba turné s Divokým Billem.
https://www.youtube.com/watch?v=k3btaXnRqtw&list=RDJCGrpkJYwJQ&index=2

19:30 – 20:30 Factorial! Orchestra s Martinem Růžou
Factorial! Orchestra je big band (čti velký jazzový orchestr) z Hradce Králové, který se vymyká všem zvyklostem tohoto stylu. Pod vedením kapelníka, aranžéra a trombonisty Zdeňka Boreckého je playlist složen téměř výhradně z originálních aranží známých skladeb převedených do funku, popu nebo moderního jazzu.
Kapela je jedinečná nejen svým repertoárem, ale i vizuálně. Oproti tradičnímu bigbandovému postavení, s dechovými nástroji ve vyrovnaných řadách v popředí, dominuje ve Factorial Orchestra rytmická sekce obklopená stojícími dechaři, což je plně v souladu s druhem muziky, kterou lze na jeho koncertech slyšet.

21:00 – 22:30 STO ZVÍŘAT
Skupina vznikla na začátku 90. let na troskách studentského rock and roll bandu jako reakce na anglickou vlnu ska prezentovanou kapelami jako Madness, Specials nebo Selecter. Od té doby ušla v rámci žánrů dlouhou cestu lemovanou rocksteady, reggae, swingem i rockem. STO ZVÍŘAT má za sebou více jak 2100 koncertů a festivalů, a to nejen v Čechách, ale i ve Spojených státech, Francii, Německu, Švýcarsku, Belgii, Lucembursku a Slovensku. Díky štěstí na zahraniční promotéry se vždy jednalo o hraní v zavedených rockových klubech a na kvalitních festivalech. Ve Spojených státech navíc vyšlo na labelu SKODA RECORDS album DRUHÁ BRADA, díky čemuž kapela odehrála za oceánem dvě měsíční turné. V Čechách a na Moravě STO ZVÍŘAT zahrálo zřejmě ve všech existujících klubech. Každoročně hraje na všech velkých a prestižních festivalech…

Doprovodný program:
- jízdy kočárem taženým koňmi - okruh v parku
- jízda na ponících
- skákací hrad pro malé děti - zdarma
- air-softová střelnice a NERF zbraně - Déčko Rychnov nad Kněžnou
- TLAPNET – stánek VR (virtuální realita)
- street parkur (ukázka, vystoupení)
- hasiči
- vata, balonky
- DDM – hry pro děti
- MC Ratolest – dobrůtky od maminky
- občerstvení zajištěno

Změna programu vyhrazena

Sobota 21. září 2019 v 15:00 až 23:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
PIVNÍ SLAVNOSTI
Kempink Žralok, Plumlov