Tříkrálová sbírka v Rychnově nad Kněžnou

Akce Rychnov nad Kněžnou

Tříkrálová sbírka v Rychnově nad Kněžnou
Zvyky a tradice
Další akce ve městě Rychnov nad Kněžnou

Tříkrálová sbírka v Rychnově nad Kněžnou a okolí

Koledníky můžete potkat v ulicích po celé České republice od 1. do 14. ledna 2020. Koledování v Rychnově nad Kněžnou a okolí se uskuteční dne 11. ledna 2020. Skupinky tří králů, se zapečetěnými pokladničkami a v doprovodu vedoucího, který u sebe musí mít průkaz, budou koledovat v průběhu celého dne. Rádi bychom všechny domácnosti navštívili dopoledne, ale není to možné. Prosíme tedy o trpělivost a pochopení.

Pořadatelem a organizátorem Tříkrálové sbírky je Charita Česká republika. První ročník sbírky proběhl v roce 2000 v olomoucké arcidiecézi. Tehdy vyrazili do ulic na základě staré lidové tradice první dobrovolníci v oblecích králů a koledovali pro potřebné. O rok později se již koledovalo na mnoha místech republiky a postupem času se Tříkrálová sbírka stala největší charitativní sbírkou v Česku. V roce 2020 slaví sbírka 20. výročí.
Jak se vykoledované peníze rozdělí a využijí?

Výtěžek Tříkrálové sbírky 2020 bude použit podle schváleného záměru na obnovu vybavení Stacionáře sv. Františka v Rychnově nad Kněžnou pro seniory a lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Dále poputuje pomoc k rodinám s více dětmi ve městě a regionu, rodinám s postiženým dítětem, rodinám v nouzi a Sdružení Neratov a na pomoc při mimořádných situacích (např. při povodních). Desetina výnosu sbírky bude poskytnuta na realizaci humanitárních projektů v Indii v oblasti Bangalore-Karnataka a Belgaum.

Pokladničky se zapečeťují i odpečeťují a vykoledované peníze se sčítají vždy za přítomnosti zástupce Charity a zástupce Městského úřadu.

Začátek akce: 11. 1. 2020 8:00:00
Konec akce: 11. 1. 2020 18:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce