TRIO INCENDIO

Akce Domažlice

Koncerty
Další akce ve městě Domažlice

TRIO INCENDIO

Karolína Františová - klavír, Filip Zaykov - housle, Vilém Petras - violoncello
Trio Incendio patří k naším nejnadanějším mladým souborům. Vítězové soutěže Gianni Bergamo Music Award ve švýcarském Luganu a držitelé dalších mezinárodních ocenění spolupracují s Ivo Kahánkem na pražské HAMU a jsou také členy prestižní organizace European Chamber Music Academy, která si vybírá nejtalentovanější mladé evropské ansámbly a zajišťuje jim mistrovské kurzy a koncerty po celé Evropě. Všichni tři hudebníci jsou také členy Akademie komorní hudby, díky čemuž měli možnost se s triem představit v Berlínské filharmonii nebo v rámci abonentní řady festivalu Pražské jaro.

Karolína Františová studovala na Pražské konzervatoři a nyní pokračuje na HAMU u Martina Kasíka a na Accademia pianistica di Imola u Vovky Ashkenazyho. Zúčastnila se kurzů s Ivanem Klánským, Borisem Bermanem, Eugenem Indjicem a dalšími. Je držitelkou 1. cen ze soutěže Bedřicha Smetany v Plzni, soutěže Alexandra Skrjabina v Paříži, soutěže Vítězslava Nováka a Jenö Takács Competition v Oberschützenu.  

Filip Zaykov je studentem u Jiřího Fišera na Pražské konzervatoři. Je laureátem několika mezinárodních soutěží, například Kloster Schöntal Violin Competition v Německu, Bravo! Concours v Belgii, Premio Clivis v Itálii, Mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga a Kocianovy houslové soutěže. Zúčastnil se mnoha kurzů a akademií, např. Cambridge International String Academy, Akademie Václava Hudečka, International Music Academy Pilsen. Je členem orchestrální akademie České filharmonie.  

Vilém Petras studuje violoncello na HAMU u Michala Kaňky. Během bakalářského studia absolvoval roční stáž na Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn-Bartholdy“ v Lipsku ve třídě profesora Petera Brunse. První cenu získal například na soutěži Talents for Europe, také Croatian String Teachers Award na soutěži Antonia Janigra v Chorvatsku. Je také laureátem mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga. Od roku 2011 hraje v Orchestru mladých Evropské unie (EUYO).

19:30

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce