Vánoce na hradě 2019

Akce Ostrava

Vánoce na hradě 2019
Jarmarky a trhy, Tradice a řemesla
Další akce ve městě Ostrava

Vánoce na hradě

Přijďte zažít na Slezskoostravský hrad tu pravou vánoční atmosféru; vánoční jarmark s ukázkami řemesel a vánočních zvyků jako např. lití olova, krájení jablíček, pouštění lodiček ze skořápek ořechů, vánoční představení pro děti i dospělé, taneční a hudební soubory, koledy a lidová tvorba, chybět nebude ani mistr kovář.

Areál hradu bude jako každoročně nazdoben v duchu tradičních Vánoc, jehož romantiku dokreslí večerní nasvícení pochodněmi a ohni. Návštěvníci budou moci nakoupit krásné vánoční dárky v podobě výrobků lidové a umělecké tvorby, nebudou chybět ani stánky s občerstvením a něčím na zahřátí.

V rámci doprovodného programu, který bude probíhat na různých místech hradu mezi 10:00 a 17:00, se můžete těšit na různé umělecké soubory prezentující lidovou a historickou tvorbu, nebudou chybět vánoční představení pro děti i dospělé, dílničky a kreativní workshopy, na děti bude čekat překvapení v podobě Ježíškovy pošty. Zazpíváme si koledy, zatančíme lidové tance a nebude chybět ani mistr kovář.

Od 5. prosince 2019 do 5. ledna 2020 bude k vidění také výstava betlémů v hradní galerii.

VSTUPENKY zakoupíte v předprodeji online nebo na pobočkách Ostravainfo. V pokladně hradu nelze zakoupit vstupenky v předprodeji, pouze v den konání akce.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce