Večer legend

Akce Trutnov

Večer legend
Koncerty
Další akce ve městě Trutnov

Večer legend

Dvě legendy, dva hlasy jako zvon, nestárnoucí písně Luboše Pospíšila (Tenhle vítr jsem měl rád, Jekyll a Hyde, Marylin Good Bye) a Oskara Petra se zaměřením na první období Marsyas (Zmrzlinář, Břímě) + malá vzpomínka na Petra Kalandru (Dětský šaty, Dům v obilí). Skvělé doprovodné kapely plné elitních tuzemských instrumentalistů (Mirek Linhart, Matěj Morávek, Matěj Belko). A jako bonus folk-rockový Hromosvod klávesisty a kytaristy Ondřeje Fencla, který jako kapelník všech tří těles a strůjce myšlenky trutnovského beatfestu celý večer propojuje.
Vstupné 450 Kč ** předprodej vstupenek od 20. 5.

LUBOŠ POSPÍŠIL & 5P
Matador české hudební scény s hlasem, který si nespletete, prožívá jedno z nejšťastnějších období své více než čtyřicetileté kariéry. Po turné k zásadnímu albu Soukromá elegie (které získalo zlatou desku) a po retrospektivním turné Route 66 k supraphonskému 13CD kompletu předloni vstoupil do Beatové síně slávy. A teď sklízí všechny ty plody a ocenění v sálech od Šumavy po Ostravu, stále častěji vyprodaných.
Aktuální šňůra nabízí průřez celou protagonistovou kariérou, publikum se samozřejmě dočká i skladeb ze Soukromé elegie a osvědčených písniček ze zlaté éry (Tenhle vítr jsem měl rád, Soukromá cesta do nikam), včetně exkurzů do prehistorie (Doky, vlaky, hlad a boty).
Pospíšilův tenor za bicími jistí hvězda mezi tuzemskými bubenicemi Pája Táboříková (též Jasná páka), elektrickou kytaru krotí Mirek Linhart (YoYo Band, Žáha), klávesy kapelníka Ondřeje Fencla (Schodiště, Vladimír Merta, Marsyas) tmelí, rytmiku dotváří zkušený baskytarista Martin Štec (ex-Vltava, Ivan Hlas).

OSKAR PETR BAND - VZPOMÍNKA NA MARSYAS
Přední čeští muzikanti, částečně z nedávné sestavy Marsyas, v čele s hitmakerem Oskarem Petrem odehráli vloni šest koncertů věnovaných vzpomínce na legendární protagonistovu „alma mater“. Vzhledem k velkému zájmu, vyprodaným sálům a nadšeným ohlasům sestava pokračuje i v roce 2019.
Základem playlistu jsou perly z prvního období Marsyas jako Zmrzlinář, Dům z obilí, Dívka z plakátu, Břímě, Hrnek, Dětský šaty, Slunce a déšť, Karolína nebo Větrem nech se vést, doplňuje je to nejlepší ze sólové tvorby Oskara Petra. „Oskarovky“ si přirozeně odzpívá autor osobně, na tři „kalandrovky“ si troufá klávesista a kytarista Ondřej Fencl. Citlivě šlapající doprovod obstarají hudebníci, u nichž sedí souhrnný přívlastek „je někdo, s kým tihle borci nehráli?“ aneb Matěj Belko na baskytaru a vokály, Jakub Nývlt na bicí a Matěj Morávek alternovaný Josefem Štěpánkem na elektrické kytary (m.j. spoluhráči Davida Kollera, Lenky Dusilové, Palo Habery, Radůzy, Lucie Bílé, Vlasty Redla).
„Sestava z nedávných let a hlavně ty písně nám všem chybí, tak jsme rádi, že to dopadlo a scházíme se zase na pódiu s Oskarem. Bohužel už bez Zuzany Michnové, přirozeně tedy nehrajeme její písně, ale oskarovky, jichž je naštěstí také dost a jsou podobně krásné, plus já jako koření zpívám tři nesmrtelné songy Petra Kalandry. Oskar pěje v životní formě, kapela krásně šlape, trojhlasy ladí… moc nás to baví,“ přibližuje kapelník Ondřej Fencl.

ONDŘEJ FENCL A HROMOSVOD
Autorská tvorba Ondřeje Fencla, kterého znáte též od 5P Luboše Pospíšila, z nedávné sestavy Marsyas, ze Schodiště nebo z tria s Vladimírem Mertou a Janem Hrubým. Oproti původně folk-rockovému Hromosvodu hraje nová sestava barevněji, více pro písničku, méně na odiv.
Zpěváka, kytaristu a klávesistu Fencla doprovází na elektrickou kytaru Vojtěch Jindra (m.j. Bran), na housle Hana Kašpárek Vyšínská (m.j. Inflagranti), na baskytaru Jaryn Janek (m.j. Kamil Střihavka, Krucipüsk) a legendární bubeník Tomáš Marek (ex-Lucie, Kollerband).

Středa 9. října 2019 v 19:00 až 22:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Městské divadlo Dr. Josefa Čížka, Náchod
Tros Discotequos
Masarykovo divadlo, Jičín
MUZIKÁLY NARUBY
Zámek Hrádek u Nechanic, Hrádek
Queen - Symphonic Tribute Show
Masarykovo divadlo, Jičín
Dalibor Janda
Masarykovo divadlo, Jičín
Kollárovci
Masarykovo divadlo, Jičín