VEČER SVĚTOVÝCH MUZIKÁLŮ

Akce Litovel

VEČER SVĚTOVÝCH MUZIKÁLŮ
Koncerty
Další akce ve městě Litovel

VEČER SVĚTOVÝCH MUZIKÁLŮ

Večer nejslavnějších muzikálových melodií. Písně a duety z takových světových muzikálů, jakými jsou Fantom opery, Bídníci, Mary Poppins, Muž z La Manchy, Cabaret, Hello Dolly, My fair lady nebo Jekyll a Hyde můžete slyšet ve čtvrtek 30. září od 18 hodin ve Velkém sále Záložny v Litovli.

Na stejném jevišti stanou Marie Křížová, Jan Kříž a Oldřich Kříž.

JAN KŘÍŽ je držitelem ceny Thálie, odbornou kritikou je opakovaně označovaný za jednoho z nejvýraznějších mladých talentů současné české muzikálové scény. Jeho profesním těžištěm je Praha. Zde ztvárnil hlavní role v muzikálech Robin Hood, Osmý světadíl, Děti ráje, Johanka z Arku, Touha, Kladivo na čarodějnice, Jack Rozparovač, Pomáda (získal cenu Thálie v oboru muzikál za roli Dannyho Zuka) a jiných. Pravidelně hostuje i v mimopražských divadlech (Někdo to rád horké, Dirty Rotten Scoundrels, Zpívání v dešti, Monty Python's Spamalot nebo Řek Zorba). V listopadu 2012 pokřtil své první sólové CD s názvem „Sečtenopodtrženo“. V roce 2011 si vybral Jana Kříže Štefan Margita jako hosta pro své vánoční turné. Díky svým výtvarným dovednostem je i vyhledávaným divadelním scénografem.
MARIE KŘÍŽOVÁ je muzikálová herečka a zpěvačka. Její první role byla Kitty v muzikálu Robin Hood v Divadle Kalich. Na základě jejího výkonu přišla nabídka na roli Kate v inscenaci legendárního muzikálu Zpívání v dešti v libereckém divadle F. X. Šaldy a role Franchie a Jane v muzikálu Pomáda, kterou navazuje na spolupráci s pražským Divadlem Kalich. S touto rolí také hostovala v Bratislavském divadle Heineken Tower stage. Dále následovaly role: Ilona v libereckém She loves me, studentka a lékařka v Tajemství a Annette v Horečce sobotní noci (Divadlo Kalich), Káča Maršálková v Divotvorném hrnci (Otáčivé hlediště Český Krumlov a Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích), Katy Saldon – Singing in the rain (Komorní opera Praha, hrálo se i v německé verzi – turné po Německu), Majka v muzikálu Atlantida a Sylvie v muzikálu Srdcový král (Divadlo Kalich). Mimo divadelní scénu jste ji mohli vidět v sitcomu Helena a ve filmu Intimity. OLDŘICH KŘÍŽ je významný operní sólista (baryton), muzikálový zpěvák a režisér, sólista Státní opery Praha a opery Národního divadla. V roce 2005 vstoupil úspěšně též na pole klasického muzikálu jako sir Danvers Carew (Jekyll a Hyde) v Hudebním divadle Karlín. V muzikálu Kladivo na čarodějnice v Divadle Milenium vytvořil jednu z hlavních rolí, a to děkana Kryštofa Lautnera. Často také účinkuje v operetních produkcích, k jeho nejmilejší, ale i nejúspěšnější roli v tomto žánru patří Dr. Falke (Johann Strauss: Netopýr), s níž hostoval v Japonsku, Holandsku, Německu i v USA. Oldřich Kříž je laureátem mezinárodní soutěže Mozartova Praha a semifinalistou mezinárodní soutěže Belvedere ve Vídni v roce 1992. Během studia získal několik cen na soutěžích A. Dvořáka v Karlových Varech a M. Schneidera-Trnavského na Slovensku. Díky svému renomé byl pozván i na benefiční koncert pro Nadaci Olgy Havlové v Bonnu za přítomnosti prezidenta Richarda von Weizsäckera. Vystoupení bylo doprovázeno Kolínskou filharmonií pod taktovkou Jamese Conlona. Jeho mnohaleté divadelní zkušenosti ho přivedly i na dráhu velmi úspěšného operního a muzikálového režiséra. Vstupné v předprodeji 170 Kč, na místě 200 Kč. Vstupenky zakoupíte v Turistickém informačním centru Litovel.

od 18:00 hodin

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce