Velká cena Hradce Králové

Akce Hradec Králové

Velká cena Hradce Králové
Sportovní akce
Další akce ve městě Hradec Králové

Velká cena Hradce Králové

Tradiční silniční závod v centru města Hradce Králové se bude po roční pauze opět konat 29. září 2019, letos ovšem jako součást Hradeckého cyklo festivalu, který má za cíl přilákat nejen skalní fanoušky cyklistiky.

Kromě tradičního závodu, který nabídne kvalitní jezdecké obsazení, se letos mohou diváci těšit na závod v koloběhu, venkovní výstavu historie závodu, zábavný doprovodný program nebo vynikající občerstvení z dílen hradeckých mistrů.

Rafkarna Velká cena Hradce Králové v letošním roce slaví 55 let od svého založení (1964-2109). Vzhledem k tomuto významnému výročí bude vytvořena venkovní výstava Muzea východních Čech v Hradci Králové, která mapuje historii závodu přímo v dějišti celé akce na Ulrichově náměstí. U stánku muzea budou připraveny sportovní aktivity pro děti i dospělé. Diváci by si také neměli nechat ujít exhibiční závod v podání zlatého medailisty z Evropských her Tomáše Bábka, který vyzve ke sprintu na 100 m závodní formuli Dragon 9 stáje TU Brno racing.

Hlavním bodem programu bude tradiční městské kritérium Rafkarna Velká cena Hradce Králové, která je v letošním roce vypsána nejen pro elitní kategorii mužů, ale také pro amatéry a mládež. Strat hlavního závodu je naplánován na 18:00.

ZÁVODNÍ PROGRAM
29. září 2019 / Hradec Králové - Ulrichovo náměstí / začátek 11:00 IDEA Velká cena Hradce Králové - koloběh 11:00 - žáci, žákyně, kadetky 11:20 - kadeti, kadetky 11:50 - juniorky, ženy, masterky veteránky, ultraveteránky, ultraveteráni 12:30 - muži, junioři, master, veteráni Rafkarna Velká cena Hradce Králové - cyklistika 14:00 – žáci, žákyně, kadetky 14:30 – kadeti, juniorky 15:10 – junioři, ženy ELITE 16:00 – muži a ženy HOBBY 17:30 – prezentace elitních týmů 18:00 – Rafkarna Velká cena Hradce Králové muži ELITE

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Skutečská sedmička
Areál městských sportovišť, Skuteč
T-Mobile Olympijský běh
Městské sady, Pelhřimov