Visací zámek

Akce Velké Meziříčí

Visací zámek
Koncerty
Další akce ve městě Velké Meziříčí

Visací zámek + E!E

04. 04. 2020 / Visací zámek + E!E

4. dubna se Jupiter club otřese v základech. Přijedou ho zbořit punkáči Visací zámek se zajímavým hostem kapelou E!E. Přijďte také zjistit, co je vlastně „známka punku“!

Vstup od: 19:00
Start: 20:00
Místo konání: Jupiter club Velké Meziříčí
Organizátor: Funtastic

Vstupenky
Cena v předprodeji: 350,-
TICKETSTREAM.CZ

Visací zámek, sedmatřicetiletá legenda českého punku, se v našich končinách dávno stal pojmem a ovlivnil dnes již několikátou generaci muzikantů. Název odvodili od slavného „náhrdelníku“ baskytaristy Sida Viciouse z nejslavnější punkové kapely světa Sex Pistols, který si na konci 70. let zavěsil na krk visací zámek s gravírovaným „R“. Žel už se nedovíme, co ono písmeno znamenalo, muzika Visacího zámku má však přinejmenším stejnou vypovídající hodnotu jako dříve. Parta kolem zpěváka Honyho Hauberta a Michala „Pixiess“ Pixy stvořila fenomén, díky kterému dodnes hledáme, co je vlastně „známkou punku“. Nově má kapela na kontě videoklip k písni Traktor, který věnovala stému výročí republiky. Hlavní role si zahráli stejní herci jako tenkrát v klipu Známka punku, tedy Pavlína Štorková a Vojtěch Švejda.

Notoricky známá příbramská punková kapela E!E si taktéž najde cestu do Velkého Meziříčí. Za uplynulých třicet let se opakovaně měnilo personální obsazení, legendou zůstává Petr „Bakča“ Bakalerov, který nás v roce 2013 navždy opustil. Témata textů se pohybují od aktuálního dění přes život manuálně pracujících lidí a partnerské vztahy až po politiku. V repertoáru kapely se objevují také coververze, jako např. Should I Stay Or Should I Go od kapely The Clash; coververze vždy mají český text. Kapela je inspirována mimo zmíněných The Clash např. také partami jako Ramones, The Exploited či Sex Pistols. Před posledními jmenovanými E!E v roce 1996 také vystupovali v Praze.

Začátek akce: 4. 4. 2020 20:00:00
Konec akce: 4. 4. 2020 23:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce