VLADIMÍR MERTA + JAN HRUBÝ + ONDŘEJ FENCL A HROMOSVOD

Akce Hradec Králové

Koncerty
Další akce ve městě Hradec Králové

VLADIMÍR MERTA + JAN HRUBÝ + ONDŘEJ FENCL A HROMOSVOD

Veterán, základní kámen českého písničkářství, čerstvý člen Síně slávy Vladimír Merta a dvakrát mladší muzikanti z folk-rockového Hromosvodu pokračují ve společném koncertování, které započalo v únoru 2012. O dva roky později se do soukolí přidal i fenomenální houslista Jan Hrubý. Letošní specialitou je okénko věnované Hrubého sedmdesátinám.

VLADIMÍR MERTA + JAN HRUBÝ + ONDŘEJ FENCL A HROMOSVOD
čt 19:00 Divadlo DRAK DIVADLO DRAK a MIFD o.p.s. Veterán, základní kámen českého písničkářství, čerstvý člen Síně slávy Vladimír Merta a dvakrát mladší muzikanti z folk-rockového Hromosvodu pokračují ve společném koncertování, které započalo v únoru 2012. O dva roky později se do soukolí přidal i fenomenální houslista Jan Hrubý. Letošní specialitou je okénko věnované Hrubého sedmdesátinám. V úvodu se publikum může těšit na skupinou Hromosvod spolu s Ondřejem Fenclem a její chytlavým folk-rockem místy podbarvený saxofonem všetečného Vladimíra Merty. Střední část koncertu je pak věnována stěžejním Mertovým písním ze 70. a 80. let (Kocovina, Astrolog, Chtít chytit vítr, Harmonie, Vzdálené výstřely, Začouzené sklíčko, Kecy…). Mertovu virtuózní kytaru a jeho charakteristický zpěv na klavír doprovází třicátník Fencl (též 5P Luboše Pospíšila nebo Schodiště) a na housle jeden z nejosobitějších českých smyčcových mágů Jan Hrubý někdy spolu s houslistkou Hromosvodu Hanou K. Vyšínskou (m.j. Inflagranti). Na závěr vystoupení pak spojí své síly celé trio i kapela, tedy sedm muzikantů dohromady. Dojde jak na kapelní úpravy Mertových klasik (Madonna Decibela, K pětadvaceti, Sjezd upírů…), tak na stěžejní songy, které proslavily Hrubého (Funebráci, Večernice…).

HROMOSVOD
Česká kapela hrající folk-rock, který se díky nástrojovému obsazení a aranžérské pestrosti mírně vymyká tradičním proudům. Oficiální webové stránky: Web: www.hromosvod.cz; www.hromočsvod.com Album Divoký ticho Žižkova (2015) k poslechu zde: http://www.hromosvod.cz/multimedia/ Nejnovější klip Záhada hlavolamu: https://www.youtube.com/watch?v=pJ0wW_w0Dew Letní klip k singlu Tanečnice k vidění zde: http://www.youtube.com/watch?v=1qWYPn7dydY Video-ztvárnění písně Pochyby (2012) zde: http://www.youtube.com/watch?v=jMCGK8axsYQ

19:00


Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
THE BACKBEAT BEATLES (UK)
Petrof Gallery, Hradec Králové
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové
Dalibor Janda
Masarykovo divadlo, Jičín
THE BACKBEAT BEATLES (UK)
Petrof Gallery, Hradec Králové