Výběžek free L!VE 21

Akce Varnsdorf

Výběžek free L!VE 21
Festivaly
Další akce ve městě Varnsdorf

Výběžek free L!VE 21

Attack from North, z. s. uvádí festival k oživení kulturního dění Šluknovského výběžku. Akce volně navazuje na Festival Výběžek free LIVE, který pořádal spolek vždy v polovině října a v roce 2018 se konal 20. ročník.

Po jubilejním 20. ročníku Festivalu free Tibet jsem přemýšleli, jak dále pokračovat s festivalem, který zakořenil ve Šluknovském výběžku (konal se postupně v Mikulášovicích, Rumburku, Dolní Poustevně a Varnsdorfu).

21. roční se bude nově jmenovat Výběžek free LIVE – uskuteční se v sobota 19. října 2019 v Lidové zahradě Varnsdorf.

20 ročníků festivalu jsme věnovali Tibetu, nyní chceme zaměřit pozornost přímo na náš region. My jsem se tu narodili, máme zde kořeny a máme výběžek stále v srdci. I proto nejsme rádi, že se nejsevernější výběžek republiky postupně vylidňuje a místní lidé zde mají málo vyžití. Na výběžek se „kašle“ – ruší se rychlíky, nemocnice pustnou atd. Naším festivalem chceme na to upozornit, a hlavně pro to něco udělat. Dál se budeme řídit tibetským příslovím: „Slova jsou jen bubliny, činy jsou kapky zlata.“

Co zůstane stejné: 3 scény – hlavní sál a na něm převážně rockové, ska a punk kapely. Menší sál s dýdžeji a třetí scéna – která se promění.

Zachováme i výzdobu sálu s tibetskými praporky, abychom připomněli historii festivalu. Akci, z které nový festival vzešel.

Co se změní. Třetí scéna: Ta bude věnována informacemi o Šluknovském výběžku (historie, obyvatelstvo, známí rodáci atd.) + každý rok by dostalo prostor jedna obec z výběžku, aby se představila + měla by nad akcí záštitu + představit jednu její turistickou atrakci.

Dále budeme prodávat místní produkty – jídlo (čokoláda), pití (sirupy, mošty atd.)

Na Facebooku už jsme založili událost – zde! Budeme postupně dodávat vystupující a další informace. Také se chystáme vytvořit nové webové stránky.

Fanděte nám a těšte se!
Web akce najdete http://vybezek-live.cz/

Program:
16:00 - otevřeme brány
17:00 - 17:40 - Madam Royal (punk-rock, Slaný)
18:05 - 18:55 - Sabina Křováková (rock, Děčín)
19:20 - 20:20 - Circus Problem (balkán disco, Praha)
20:50 - 21:40 - JAKSI TAKSI (pop-punková, Praha)
22:10 - 23:00 - Toxic People (north-cross, Výběžek)
23:30 - 00:30 - Krleš (Official) (heavy metal, Dolní Poustevna)

19. 10. v 17:00 až 20. 10. v 3:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce