Vydejte se za strašidly na Kristiánov

Akce Bedřichov

Vydejte se za strašidly na Kristiánov
Akce pro děti
Další akce ve městě Bedřichov

Vydejte se za strašidly na Kristiánov

Letošní osmý ročník Dnů lidové architektury Čech, Moravy a Slezska se v Libereckém kraji bude konat o víkendu 25. – 26. července. Jedním z návštěvnických cílů se stane i „Liščí bouda“ na Kristiánově v Jizerských horách.

Kdo má pro strach uděláno, vydá se na místo, kde lišky dávají dobrou noc, a kde bloudí duch čaroděje Tamanna. Pozor si budete muset dávat nejen na něj, ale mimořádně také na strašidla! Zábavný program a výstavu strašidel připravilo Kočovné muzeum strašidel z Plzně. Probíhat bude naše hra „O skláři Lišákovi“ spojená s hledáním podkladu místního čaroděje. Každý návštěvník se samozřejmě může i seznámit s historií a zajímavostmi osady nebo si dát něco dobrého na zub. Všichni obdrží malou odměnu. Projít se budete moci po okruhu zaniklých staveb osady Kristiánov a pro náročnější turisty je k dispozici naučná stezka „Cestou jizerskohorských sklářů“, která sem vede od Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

„Liščí bouda“ je poslední dochovaný objekt zaniklé sklářské osady Kristiánov z poloviny 70. let 18. století. Vznikl společně se sklárnou, původně jako obydlí pro skláře, později se z něj stala hutní hospoda a po požáru hutě vyhledávaná výletní restaurace. V roce 1958 byl prohlášen za kulturní památku. „Od roku 1963 objekt provozuje naše muzeum, které se v letech 2016-2017 postaralo o jeho kompletní revitalizaci a získalo za ni ocenění Stavba roku Libereckého kraje v kategorii rekonstrukcí staveb, památkových objektů a brownfields.

Vstup je po oba dny zdarma a otevřeno bude od 10 do 17 hodin.

Partnery projektu jsou Ministerstvo kultury České republiky, Liberecký kraj, Spolek přátel muzea, portál ProPamátky a HitRádio FM.

Začátek akce: 25. 7. 2020 10:00:00
Konec akce: 25. 7. 2020 17:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce