Vypsaná Fixa 2020

Akce Jablonec nad Nisou

Vypsaná Fixa 2020
Koncerty
Další akce ve městě Jablonec nad Nisou

Vypsaná Fixa

Pardubická rock - punková už pětadvacetiletá kapela na tour TY MÁŠ DOMA KVALITU!
Kapela má základy v rocku, obohaceném o prvky jiných žánrů; sama se někdy označuje za pop punkovou. Vznikla v roce 1994 a hraje v sestavě:
Michal Mareda (Márdi) – zpěv, kytara, Milan Kukulský (Mejla) – kytara, Daniel Oravec (Mejn) – baskytara, Petr Martínek (Pítrs) – bicí. Výrazným prvkem skupiny jsou její básnické, surrealistické texty, které píše frontman Márdi. Pravděpodobně se inspiroval u Williama Saroyana - Tracyho tygr, Odvážný mladý muž na létající hrazdě – a v mnoha dalších knihách jako např. Sto roků samoty od Gabriela GarcíaMárqueze. Během roku 2007 spolupracovali na natáčení českého filmu Václav, který orámovala hudba z jejich tvorby. Zpěvák skupiny se ve filmu objevil i v epizodní roli. V roce 2012 spolupracovali na filmu Čtyři slunce. Dvacet let existence oslavili v roce 2014 albem Krásný smutný den a velkým narozeninovým turné. Další album Tady to někde je vydala kapela v únoru 2017. Na jeho podporu odjela velké turné (25 měst po ČR a SK), které vyvrcholilo ve vyprodaném Velkém sále pražské Lucerny. Tento legendární sál vyprodala Vypsaná fiXa již potřetí.
Letos slaví Vypsaná fiXa 25 let své hudební kariéry vydáním, v pořadí již devátého, studiového alba KVALITA a následným turné Vypsaná fiXa 25 let, které čítá na 15 koncertů po celé ČR.v

Začátek akce: 20. 3. 2020 20:00:00
Konec akce: 20. 3. 2020 23:00:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Čarodějnice v Jilemnici
areál Kuvajt, Jilemnice
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Divadlo Pasáž, Třebíč